© ATV

Dringende herstelling wegdek ter hoogte Tijsmanstunnel richting Gent

Lillo -

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert de komende dagen een dringende herstelling uit aan het wegdek van de R2.

Kort voor de ingang van de Frans Tijsmanstunnel is het betonnen wegdek plaatselijk beschadigd in de richting van Gent. De komende dagen moet het verkeer op deze locatie over één rijstrook. Donderdag 16 maart wordt begonnen met een snelle herstelling van de beschadigde betonplaat. Tegen maandagochtend 20 maart wordt de rijweg opnieuw volledig vrijgegeven.  

De nacht van woensdag op donderdag wordt voor de reeds geplande tunnelsluiting van de Tijsmanstunnel richting Gent de nodige werfsignalisatie geplaatst voor de herstellingswerken. Vanaf donderdagochtend 16 maart moet het verkeer op de R2 richting Gent over één rijstrook in plaats van twee. Na de herstelling van het nieuwe stuk wegdek in beton moet dat nog een tijdlang uitharden en kan er dus geen verkeer over rijden. AWV verwacht de rechterrijstrook opnieuw te kunnen vrijgeven in de nacht van zondag 19 op maandag 20 maart.

De oprit Kanaaldok B1/B2 (13) richting Gent is tijdens deze periode ook afgesloten. Verkeer wordt via de Noorderlaan (N180) naar de oprit Stabroek (13) van de A12 omgeleid om vervolgens de aansluiting naar de R2 te nemen.

(evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV