Hup, in Pulle zijn ze klaar voor twee dagen Effe Heffe.© kma

Effe Heffe en Effe Heffe Retro mikken op 2.300 feestvierders op vrijdag en zaterdag

Pulle -

Het Effe Heffe-team van scouts en gidsen De Zandstuivers uit Pulle staat weer helemaal op scherp. Op vrijdag 17 maart vindt aan de Cauwenberglei schuin tegenover de ijshoeve alweer de 21ste editie van de vermaarde tentfuif plaats. Zaterdag 18 maart is het de tweede editie van Effe Heffe Retro, een 70-80-90-fuif waarbij vinylplaten worden gedraaid door bekende deejays die in die jaren het mooie weer in onze regio maakten.

Kristin Matthyssen

Effe Heffe is een van de grootste tentfuiven in de regio en mikt ook dit jaar weer op zo’n 2.300 bezoekers, over het hele weekend verspreid. Vrijdag 17 maart is het de beurt aan de jeugd, met als headliner Michael Amani, een Belg die zijn debuutsingle op het label van Martin Garrix lanceerde, waarna hij later ook als zijn voorprogramma mocht draaien. Deze creatieve en innovatieve artiest kent een enorm succes op TikTok en heeft al op grote festivals gestaan zoals Tomorrowland, Balaton Sound en Shavalta. Vrijdag staat hij dus op Effe Heffe in Pulle.

Michael Amani.© TikTok Michael Amani

Zaterdag 18 maart komt de iets oudere jeugd aan haar trekken op de tweede Effe Heffe Retro, waarbij deejays zoals High Frequency en Bert Fierens van de vroegere Mega Ambi Deejays vinylplaten draaien. Effe Heffe 2022 was een topeditie. “Die eerste retrofuif was vorig jaar een énorm succes”, zegt Merel Van Laer van het Effe Heffe Team. “Kwam het misschien doordat na de coronaperiode ook de oudere jeugd met knaldrang zat?”

De scouts zorgden voor een spectaculaire grote lichtblauwe membraamtent met acht torens met een groene ster op de tip. De route vanuit de Draaiboom in Pulderbos wordt de fietsroute. Via de Cauwenberglei in Pulle kan je met de auto komen. De Cauwenberglei wordt tijdelijk eenrichtingsverkeer. Wegrijden doe je langs Vroegeinde. “Maar wij moedigen zo veel mogelijk fuivers aan om met de fiets te komen”, zegt Merel.

Effe Heffe trotseerde in het verleden al extreme weerstoestanden, van storm tot sneeuw. Ditmaal ziet het er vrij gunstig uit. De weide aan de Cauwenberglei lag woensdag grotendeels droog. Maar de Zandstuivers gaan voor alle zekerheid nog een houten plankenvloer op het binnenplein tussen de hoofdtent en de tweede tent met vestiaire aanleggen zodat je droog kan stappen. Naast de gebruikelijke dranken zijn er weer cocktails.

De scouts en gidsen Pulle tellen momenteel 186 leden en 17 leiders. Een ledenstop is er niet.

Tickets voor beide fuiven kan je aan de inkom kopen.

Line-up? Kijk www.effeheffe.be

© kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners