Koen, Bart, Gonda, Geert en Danny van Team Bertha.© rr

Team Bertha hoopt op duizend deelnemers voor hun wandeling tegen kanker in Nijlen

Nijlen -

Zondag organiseert Team Bertha haar derde wandeling waarvan de opbrengst gaat naar Kom op Tegen Kanker. Na twee passages in de deelgemeentes gaat de wandeling nu door in Nijlen zelf en hopen de organisatoren op duizend wandelaars.

Organisator Danny Schelkens is tot hiertoe al tevreden met de opkomst. “We zijn met deze organisatie begonnen om geld in te zamelen voor onze deelname aan de 1000km voor Kom op tegen Kanker. Onze ploegnaam komt van Bertha, een tante van mij en de moeder van Bart, medeorganisator. Zij is heel jong gestorven aan borstkanker en daarom willen we met onze neven en nichten iets doen om het kankeronderzoek te steunen.”

“Onze vorige twee wandelingen in deelgemeentes Kessel en Bevel waren een succes, met de derde zouden we graag duizend wandelaars aan de start krijgen omdat Nijlen centrum groter is en het stilaan beter weer wordt. De deelnemers betalen 4 euro, kinderen doen gratis mee. De start is tussen 8 en 14.30 u aan sporthal ’t Zand en er zijn routes van 6 en 11 kilometer in de bossen en langs de Kleine Nete.”

Team Bertha in de AB.© rr

Uitgelicht tijdens kick-off

Stilaan krijgt Team Bertha ook nationale bekendheid. “Dat klopt (lacht). Op de kick-off van Kom op tegen Kanker in de AB in Brussel werd ons team eruit gelicht, waarschijnlijk omdat Bart zo goed kan praten. We mochten voor een volle zaal ons verhaal vertellen, Astrid Stockman zong een lied voor ons en we hebben nog met enkele BV’s gesproken. Dat was een leuke belevenis, maar het belangrijkste blijft natuurlijk geld inzamelen voor het goede doel.” (givl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Nijlen