Werken aan fietssnelweg in Sint-Gillis-Waas stilgelegd voor broedseizoen.© TV Oost

Werken aan fietssnelweg worden stilgelegd voor broedseizoen

Sint-Gillis-Waas -

De werken aan de fietssnelweg F411 worden ter hoogte van Sint-Gillis-Waas tijdelijk stilgelegd voor het broedseizoen. Dat seizoen is intussen van start gegaan en om de rijke biodiversiteit te vrijwaren, wil de provincie het lawaai even een halt toeroepen. Kort voor of na het zomerbouwverlof zouden de werken opnieuw starten.

Yannick Joos

De provincie Oost-Vlaanderen en de gemeente Sint-Gillis-Waas zijn volop bezig met de verbreding van de fietssnelweg F411 naast de E34. Naast de fietsbaan willen beide partijen een rijke biodiversiteit creëren met voldoende vogels. Om die biodiversiteit te kunnen vrijwaren worden de werken nu tijdelijk stilgelegd, aangezien de vogels afgeschrikt zouden worden door de drukte en het lawaai.

Fietsers die nu gebruik willen maken van de populaire verbindingsweg richting de Nederlandse grens kunnen dat ook en hoeven geen verdere omleiding te volgen. Door de fundering en verharding kunnen fietsers er op een veilige en comfortabele manier fietsen. De bedoeling is om kort voor of na het bouwverlof van komende zomer de werken opnieuw te hervatten in augustus of september.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners