© RR

Politie weet drie erg actieve inbrekers te strikken

Oud-Turnhout, Ravels -

De Kempense politiediensten van de zones Turnhout en Kempen Noord-Oost (KeNO) hebben vorige week drie inbrekers opgepakt die verdacht worden van inbraken in Oud-Turnhout en Ravels.

Hans Otten

De ontknoping begon toen een bewoner van de Veldstraat in Oud-Turnhout vorige week woensdagochtend rond 5u twee mannen met een zaklamp in zijn tuin betrapte. De opgetrommelde politie van de Regio Turnhout wist in de buurt twee verdachten op te pakken. Hoewel ze beweerden minderjarig te zijn, wees een onderzoek in het ziekenhuis uit dat dit niet klopte. Maar een van de mannen die door de bewoner was opgemerkt, was er niet bij, zodat er nog een derde verdachte op vrije voeten was. De gevatte dieven konden wel gelinkt worden aan (pogingen tot) inbraken en diefstallen in zowel de Dode Dreef en Rist in Oud-Turnhout.

Anderhalf uur na de eerste oproep belden bewoners van de Kampdijk in Ravels naar de politiezone KeNO dat ze een inbreker hadden betrapt toen die in hun garage geld uit hun auto probeerde te stelen. De toegesnelde politiemensen konden niet veel later in de omgeving de verdachte aantreffen, net als een elektrische fiets die afkomstig bleek te zijn van een inbraak in Oud-Turnhout.

“De drie verdachten zijn voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout”, klinkt het bij de politie Regio Turnhout. “Twee van hen zijn aangehouden, de derde is onder strenge voorwaarden vrijgelaten. Intussen zijn de twee aangehouden verdachten ook voor de raadkamer in Turnhout verschenen en die heeft de aanhouding met een maand verlengd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Oud-Turnhout