© RTV

Bobbejaanland verwelkomt 150 kandidaten op jobdag: “Ik wil vooral veel mensen blij maken”

Lichtaart -

Het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) verwelkomde woensdag ruim 150 kandidaten voor een job op het domein. Zij kregen ter plaatse meer uitleg over openstaande vacatures en mochten nadien zelf een ritje maken op de Fury. Bobbejaanland hoopt tegen de start van het nieuwe seizoen ruim honderd openstaande vacatures in te vullen. “We hopen nu genoeg seizoensmedewerkers te vinden”, zegt personeelsmanager Jente Van Hees.

Bart Van den Langenbergh

“Welkom op de plezantste werkplek!” Het plezantste land Bobbejaanland ontving woensdag in het pretpark aan de Olensteenweg in Lichtaart de eerste gasten van 2023, maar het waren deze keer geen dagjestoeristen. Het pretpark organiseerde een jobdag omdat er nog een honderdtal vacatures moeten ingevuld worden. Het nieuwe seizoen bij Bobbejanland gaat al op zaterdag 1 april van start en loopt door tot november.

“We noteerden meer dan 150 inschrijvingen voor onze jobdag, wat meer dan verwacht is”, legt personeelsmanager Jente Van Hees is. “Zij kregen eerst uitleg over de afdelingen van het pretpark en ontdekten welke profielen de attracties draaiende houden. We zoeken niet alleen medewerkers voor de afdeling operations of voor het bedienen van attracties, het onderhoud van het park en voor de kassa en parking. Er zijn ook mensen nodig voor het bemannen van winkeltjes en voor de horecazaken. Zij krijgen een contract voor een seizoen, wat niet te verwarren is met uitzendarbeid. Er zijn hier mensen van alle leeftijden aanwezig, van 18 jaar tot 60 jaar. In ons pretpark zijn er personeelsleden die hier meer dan 27 jaar elk seizoen met liefde en plezier komen werken. Maar dit jaar is het personeel wat minder vlot te vinden. De arbeidsmarkt is veranderd en dat speelt niet in ons voordeel.”

De kandidaten kregen meer uitleg over de jobs bij Bobbejaanland van vaste personeelsleden.© BERT DE DEKEN

Personeelsmanager Jente Van Hees.© BERT DE DEKEN

Fury

Naast de seizoensmedewerkers zet Bobbejaanland ook nog eens vijfhonderd mensen via studententenjobs, uitzendwerk of via een flexi-job.

De kandidaten konden persoonlijk kennismaken met personeelsleden die de attracties bedienen of een horecazaak bemannen. Na een gesprek en een eventuele sollicitatie mocht iedereen zelf eens plaatsnemen in de rollercoaster Fury. Daar konden de kandidaten een praatje maken met de operatoren van de attractie. Er was vlak bij de attractie ook een kraampje met dranken en snacks tijdelijk geopend op de jobdag.

Kandidaat-werknemers genoten op de jobdag bij Bobbejaanland in Lichtaart van een ritje in de Fury.© BERT DE DEKEN

Horecamedewerker

Voor Pascale Lorrentop (57) uit Deurne (Antwerpen) was het een van de eerste kennismakingen met Bobbejaanland. “Ik heb dertig jaar bureauwerk gedaan in een bedrijf in Deurne, maar ik was het beu om elke dag hetzelfde te doen”, vertelt de kandidaat-medewerkster. “Ik zoek een nieuwe uitdaging en wil graag horecamedewerker worden bij Bobbejaanland. Die job zegt me wel iets en het is zeker geen kantoorwerk.”

Pascale Lorrentop uit Deurne wil graag horecamedewerker bij Bobbejaanland worden.© BERT DE DEKEN

Ook Xavier Monfourny (30) uit Vorselaar wil zijn professionele carrière over een andere boeg gooien. “Ik stel me hier kandidaat voor het bedienen van een attractie. Ik was voordien payroll-medewerker op een personeelsdienst. Maar ik wil hier op een andere manier met mensen bezig zijn en vooral veel mensen blij maken”, legt Xavier Monfourny uit. “Het weekend- en seizoenswerk schrikt me niet af. Ik kijk er echt naar uit en hoop echt dat ik hier aan de slag mag gaan.”

Xavier Monfourny uit Vorselaar droomt ervan om een atrractie te bedienen bij Bobbejaanland.© BERT DE DEKEN

Bobbejaanland organiseerde een jobdag.© BERT DE DEKEN

www.bobbejaanland.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kasterlee