Remco rijdt speciaal van Friesland naar Brecht voor levensechte 3D-tattoo van vogelspin op borst

Sint-Job -

“Papa, zit de spin er nog?”, vroeg het 3,5-jarig zoontje van Remco de Jong (30) deze week. Zó levensecht is de 3D-vogelspin die tattooartiest Kenneth Van Boven (32) uit Sint-Job op Remco’s borst heeft getatoeëerd. Remco kwam speciaal helemaal uit het Friese Heerenveen afgezakt, omdat Kenneth de naam heeft heel fotorealistisch te werken.

Kristin Matthyssen

Het zal deze zomer schrikken worden als iemand Remco op het strand kruist. Of zijn partner de vogelspin niet akelig vindt? Durft ze haar hoofd nog op zijn borst leggen? “Ze zegt: jij moet het zelf weten. Mijn vrouw heeft een portret van ons zoontje als tattoo. Op mijn arm heb ik al een grote panter, omdat het een roofdier is dat zijn jongen met zijn eigen leven beschermt. Ik zou zelf ook alles doen om mijn zoontje te beschermen. Ik wil niet volgetatoeëerd staan en wil alleen maar dieren op mijn lichaam. Een spin op mijn borst was mijn volgende wens. Spinnen zijn reizigers, zoals ik. Als een spin naar het puntje van het dak wil, zal hij dat doen.”

Kenneth Van Boven had woensdag alweer een andere klant op zijn tafel liggen.© koen fasseur

Remco reed speciaal tot in Sint-Job voor zijn vogelspintattoo, die groter is dan een levensecht dier. “Tattooartiest Kenneth Van Boven staat bekend om zijn hyperrealistiche tattoos en details. Niemand anders mag aan mijn lichaam komen. Hij is heel zorgzaam voor zijn klanten en vraagt geregeld of het pijn doet. De spin stond er in vier uur tijd. Tegen de zomer ga ik nog voor een beer op mijn arm waarin de handen van mijn zoon mee verwerkt zitten.”

Kenneth Van Boven zit nu 6,5 jaar in het vak. Hij trekt meer en meer klanten uit het buitenland. “Binnenkort komt iemand uit Frankrijk, ik tatoeëerde ook al iemand uit Bulgarije. En een Zweeds meisje had een afspraak vastgelegd, maar zij heeft die uitgesteld omdat ze nu zwanger is. 3D-tattoos zijn al langer ‘in’. Een vogelspin had ik nog niet eerder moeten doen, wel veel honden, een uil, katten en paarden. Ik heb die spin speciaal wat groter gemaakt om zijn hele borst te bedekken. Ze kan precies elk moment vooruit springen.”

Voor de vogelspin werkte Kenneth met een blauwdruk.© kma

© rr

Kenneth zet niet alleen hyperrealistische tatoeages, maar ook andere, al onderscheidt hij zich met die eerste soort toch van andere tattookunstenaars. Hij volgde KSO in Maris Stella in Oostmalle. “Een school die me discipline en tucht heeft bijgebracht, waar ik nu de vruchten van pluk. Ik werk zeven dagen op zeven, soms honderd uur per week. Vorig weekend heb ik nog tot respectievelijk halftwee en halfvier ’s nachts doorgewerkt. In een jaar tijd kreeg ik 5.000 berichten. Dan moet je wel doorwerken. Maar ik klaag niet, integendeel, ik ben juist blij dat ik veel werk heb.”

Ook Remco vindt het niet erg om bijna drie uur in de auto te zitten voor een creepy vogelspin. “Ik kom geregeld naar België, zo ga ik zaterdag op steur vissen in de visvijver van domein Rausenberger in Viersel. Er zijn dus redenen genoeg om vanuit Friesland naar het Antwerpse te rijden.”

Voormalig motorcoureur Valentino Rossi: links de foto, rechts de tattoo van Kenneth Van Boven.© rr

Links een foto, rechts tattoo.© rr

Nog een straf voorbeeld: links de foto, rechts de tattoo.© rr

Een uil, links de eerste fase en rechts de afgewerkte versie.© rr

Een tekening waar hij veertig uur aan werkte.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Uitgelicht