De vergunning voor de afbraak van de woningen is rond.© Filip Spoelders

De Ideale Woning heeft vergunning om leegstaande woningen in de Louis Van Regenmortellei te slopen

Borsbeek -

De zes leegstaande woningen van sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning in de Louis Van Regenmortellei van Borsbeek zullen binnenkort dan toch worden afgebroken.

Filip Spoelders

Voor raadslid Frans Neyens (Iedereen Borsbeek) staan deze woningen al veel te lang leeg. “Als gemeente moeten we van de overheid een bepaald aantal sociale woningen voorzien. Maar in de Louis Van Regenmortellei heeft De Ideale Woning al jaren sociale woningen leeg staan. De maatschappij betaalt zelfs leegstandsbelasting. Dit kan niet.”

Zijn schepen Marian Lauwers (Iedereen Borsbeek) geeft aan dat er beweging in het dossier zit. “Er zijn wisselende ideeën bij De Ideale Woning over deze panden, maar er komt beweging in.”

Bij De Ideale Woning wordt dit nu bevestigd. “Er is een omgevingsvergunning afgeleverd voor de afbraak van de zes woningen in de Louis Van Regenmortellei. Deze zullen op korte termijn afgebroken worden. Momenteel worden de mogelijkheden voor een nieuwbouwproject onderzocht. De gesprekken met de gemeente zijn lopende”, geeft de maatschappij aan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Borsbeek