Luna Janssens.© Vicotirano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Ik verzon mijn eigen muziekgenre: bubbelgum punk”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Luna Janssens (23).

“Ik studeer kleinkunst aan het Conservatorium in Antwerpen. Dat is eigenlijk een verzamelnaam voor zowat alles wat podiumkunsten aangaat: acteren, zingen, muziek spelen enzovoort. Ik groeide op in een artistiek gezin. De passie voor kunst is me dan ook met de paplepel ingegeven.”

“Momenteel ligt mijn focus vooral op Luna en de Maanstenen, een band die ik oprichtte met twee voormalige klasgenoten. Ik ben frontvrouw, schrijf de teksten, componeer mee de muziek en speel bas. Ik ben nog altijd niet helemaal zeker van onze naam, maar wel van de muziek die we brengen: bubbelgum punk. Een genre dat ik zelf verzon. Het is Nederlandstalige poppunk, maar wel hard.”

“Mijn ultieme doel is natuurlijk om wereldberoemd te worden. Ik heb er altijd van gedroomd om te kunnen leven van mijn passie. Als dat kleinschalig is, ben ik blij. Als ik een wereldster word, evengoed. En mocht die muziekcarrière toch op niets uitdraaien, kan ik me nog toespitsen op theater, schrijven of lesgeven. Of ik beland, net zoals andere mislukte kunstenaars, in de horeca.”  (lava)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen