Het bedrijf Bleckmann in Grobbendonk vanuit de lucht gezien.© RR

Logistiek dienstverlener Bleckmann breidt uit in de Kempen: “Investering levert honderd bijkomende jobs op”

Grobbendonk, Herentals -

Logistiek dienstverlener Bleckmann gaat een investering doen in de vestiging in Grobbendonk. De totale operationele oppervlakte stijgt er van 100.000 naar 120.000 vierkante meter. “De uitbreiding in Grobbendonk levert honderd nieuwe jobs op”, zegt Reinardt van Oel, chief operations bij Bleckmann. Het bedrijf nam vorig jaar in Herentals ook al een bijkomend distributiecentrum met een oppervlakte van 8.500 vierkante meter in gebruik.

Marc Peeters

Bleckmann heeft in Grobbendonk een nieuwe hal toegevoegd aan de bestaande campus. Die wordt binnenkort ingericht met vloeren, racking en automatisatie. De bestaande grondoppervlakte werd op verschillende plaatsen uitgerust met mezzanines, een soort tussenverdieping die ervoor moet zorgen dat goederen kunnen opgestapeld worden. Op die manier wordt Grobbendonk een van de grootste campussen waarover het bedrijf beschikt.

Deze site is ook vooruitstrevend op het vlak van innovatie, met toekomstgerichte ontwikkelingen. “Grobbendonk is een technologische pionier binnen onze groep”, verklapt general manager real estate Mark van Onna. “We testen er de logistieke mogelijkheden met robots en implementeren innovaties in de dagelijkse werking. Vervolgens rollen we succesvolle projecten uit naar de andere klanten en sites.”

Een blik in een van de magazijnen van Bleckmann.© Joren De Weerdt

Verkleinen van ecologische voetafdruk

Bleckmann zorgt ervoor dat (online) bestellingen, die gedaan worden bij tientallen bedrijven uit de mode- en lifestylesector, vliegensvlug de deur uitgaan naar binnen- en buitenland. Momenteel werken er vijfhonderd mensen in Grobbendonk. “We breiden uit met vijftig vaste werkkrachten om te beginnen, maar dat moeten er in de toekomst dus dubbel zoveel worden. We zijn trouwens altijd op zoek naar mensen om onze teams te komen versterken en onze groei te kunnen verzekeren”, aldus Van Oel.

Bleckmann beschikt ondertussen ook over een vestiging in de Diamantstraat in Herentals. Op die locatie verzorgt Bleckmann de orderafhandeling van Sioen, een Belgische multinational die gespecialiseerd is in industrieel textiel. “De site in Herentals is een voorbeeld van hoe snel Bleckmann inspeelt op de vraag van een klant. Op een vlotte manier én in zeer korte termijn hebben we de e-commerce fulfilment van een andere dienstverlener overgenomen om de behoeftes van de klant na te komen”, zegt Reinardt van Oel. “Onze klanten huren ons in om hen volledig te ontzorgen op logistiek vlak. We zetten dan ook alles in zijn werk om zelfs in een erg korte periode de volledige oplossing op te zetten: onze kennis van set-up, onze systemen en technologie. Onze klanten vragen, wij lossen het op”, klinkt het.

België is zowel historisch als geografisch gezien cruciaal voor Bleckmann. Bij deze groei zet Bleckmann ook in op het verkleinen van haar ecologische voetafdruk. Het bedrijf investeert ook in de vestiging in Belsele (Sint-Niklaas), waardoor een totale uitbreiding met 60.000 vierkante meter wordt bereikt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners