Emma en Selin maakten het winnende ontwerp.© RR

Tekeningen van leerlingen Mater Christi sieren Lintse glasbollen

Lint -

Afvalintercommunale Igean laat in zijn Antwerps werkgebied glasbollen personaliseren met tekeningen van jongeren. In Lint kregen twee glasbollen een kleurrijke aankleding.

Filip Spoelders

Met de slogan minder brol rond onze bol riep Igean een tekenwedstrijd voor leerlingen in het leven om glasbollen op te fleuren. De leerlingen van basisschool Mater Christi in Lint dienden verschillende ontwerpen in. De jury selecteerde drie ontwerpen waaruit de Lintenaren mochten kiezen. Uiteindelijk won het ontwerp van Emma en Selin uit 5B de wedstrijd.

De tekening prijkt nu op de glasbol tegenover de school Mater Christi en op die in de Kardinaal Cardijnlaan. De tekeningen zullen drie jaar in het straatbeeld te zien zijn.

Deze gepersonaliseerde glasbollen vormen de start van een sensibiliseringsproject die Igean de volgende maanden zal laten lopen. De actie moet besturen en inwoners aanzetten om bewust om te gaan met glasafval, zowel thuis als bij de inzameling op het recyclagepark of de glasbolsite.

In samenwerking met Fost Plus en Mooimakers vangt ook het initiatief aan om glasbolmeters en -peters te zoeken voor de actie adopteer een glasbol. Wie meter of peter van een glasbol in de buurt wordt, controleert de netheid rond de glasbol.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lint