Schattingsverslag zwembad brengt bevestiging: “Voor driedubbele van waarde verkocht”

Hemiksem -

Het lokaal bestuur heeft, na een eerdere klacht van N-VA, voor het oude gemeentelijk zwembad zoals afgesproken een schatting laten uitvoeren. De beëdigd schatter heeft de marktwaarde vastgesteld op 54.000 euro.

Via een procedure via FedNet had het lokaal bestuur het zwembad toegewezen voor een bod van 162.000 euro. Maar oppositiepartij N-VA maakte bezwaar tegen de manier waarop de procedure werd gevoerd en hekelde vooral het ontbreken van een schattingsverslag. Na een klacht bij het Agentschap Binnenlands Bestuur drong ook gouverneur Cathy Berx aan op een officiële schatting.

Een beëdigd schatter heeft de marktwaarde nu bepaald op 54.000 euro. Met de kanttekening dat het moeilijk te beoordelen is welke waarde het gebouw heeft, afhankelijk van renovatie (meerwaarde) of sloop (minwaarde).

“Het startbedrag voor de verkoopprocedure bedroeg 50.000 euro. Het mag duidelijk zijn dat de visie van de administratie en van het college goed aansloot bij het verslag van de schatter en dat we door de gevolgde procedure het zwembad hebben kunnen verkopen voor ongeveer het driedubbele van het schattingsbedrag”, zegt schepen van Patrimonium Jo Van Havere (Groen).

“Volgende week leggen we het schattingsverslag samen met de ontwerpakte voor verkoop voor in de gemeenteraad.”

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV