Cindy Van Paesschen gaat opnieuw als onafhankelijke zetelen.© kma

Cindy Van Paesschen gaat opnieuw als onafhankelijke zetelen

Zoersel -

Ex-schepen Cindy Van Paesschen gaat opnieuw als onafhankelijk gemeenteraadslid zetelen. Op de bestuursraad van Heerlijk Zoersel, de oppositiepartij waar ze na haar vertrek uit N-VA onderdak vond, werd dinsdagavond beslist dat hun wegen scheiden. Heerlijk Zoersel nam ook afscheid van Ben Van Ocken, de man van Cindy.

Het partijbestuur van Heerlijk Zoersel laat weten al eind februari beslist te hebben afscheid te nemen van Cindy Van Paesschen en Ben Van Ocken. Beiden waren in 2022 toegetreden tot het bestuur. Dinsdagavond werd dat bekrachtigd door het partijbestuur. “Het partijbestuur betreurt dat de samenwerking niet gelopen is zoals vooropgesteld”, aldus Tom Sleeuwaert. “Maar om de goede, interne werking van de partij te kunnen blijven garanderen, hebben we helaas deze beslissing moeten nemen.” Heerlijk Zoersel laat weten de komende maanden in aanloop naar de verkiezingen nog nieuwe namen voor zijn lijst bekend te maken.

Cindy Van Paesschen bevestigt dat in overleg met het bestuur van Heerlijk Zoersel beslist werd om de samenwerking te beëindigen. “De verschillende standpunten zijn de laatste maanden te groot geworden om een verdere samenwerking mogelijk te maken. Aangezien ikzelf voor de Zoerselse inwoners nog steeds het beste wil en daarvoor mijn engagement bevestig, blijf ik zetelen in de gemeenteraad als onafhankelijke”, zegt Van Paesschen.

Cindy Van Paesschen was vijf jaar lang districtsschepen voor N-VA in Berchem. Ze verhuisde naar Zoersel en raakte daar ook meteen verkozen, als N-VA-schepen voor Welzijn en Personeel en voorzitter van het bijzonder comité van de sociale dienst. Uit onvrede met de lokale aanpak in bepaalde dossiers leverde ze in oktober 2020 haar N-VA-partijkaart in. Ze deed voort als onafhankelijk schepen, maar toen in september 2021 een nieuwe coalitie werd gevormd met CD&V erbij, viel ze uit de boot als schepen. Ze bleef zetelen als onafhankelijk gemeenteraadslid in de oppositie, tot ze in januari vorig jaar haar overstap naar Heerlijk Zoersel bekendmaakte. Nu gaat ze dus opnieuw haar mandaat als onafhankelijke voortzetten.(kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners