Tegenover Basisschool Delta komen planten, grasperken en bomen.© RR

Niet alleen dorpskern, ook kleine pleintjes worden onthard en vergroend

Oud-Turnhout -

Eind vorig jaar legde de gemeenteraad de groenere toekomst voor het dorpscentrum vast. Op andere plekken wordt nu al werk gemaakt van ontharding.

Minder stress bij inwoners, een betere bescherming tegen hittegolven en overstromingen, natuur dichter bij de mensen brengen… De voordelen van ontharding en vergroening spreken al langer voor zich. Dat heeft ook het Oud-Turnhoutse gemeentebestuur ingezien. De plannen voor een groener dorpscentrum werden enkele maanden geleden voorgesteld.

De werken aan het dorpscentrum beginnen eind dit jaar. Die aan het pleintje op de hoek van de Van der Bekenlaan en de Domin Bauwensstraat, tegenover Basisschool Delta, zijn al van start gegaan. “De kille verharding wordt hier vervangen door een groene oase waar inwoners kunnen rusten of elkaar ontmoeten tijdens een wandeling of terwijl ze wachten op hun kinderen”, klinkt het bij de gemeente. “Een mengeling van hoge en lage planten, bloemrijke grasperken en bomen maakt dit kleine stukje ook aanlokkelijk voor allerlei insecten en andere dieren. We hopen de werken in maart af te ronden.”

Ook iets verder aan Gemeentelijke Basisschool Salto komt meer natuur. Daar werden recent enkele modulaire klassen in gebruik genomen. De speelplaats werd heraangelegd als een groene ruimte, het is alleen nog wachten tot de planten beginnen te kiemen. (woad)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners