© Kris Van Exel

Luciano D’Onofrio, ex-topman bij Antwerp, buiten vervolging gesteld in Mithra-affaire

Luciano D’Onofrio, de gewezen sportieve baas van Antwerp en Standard, lijkt zich niet al te veel zorgen te moeten maken in de Mithra-affaire, waarin hij in 2021 werd ondervraagd. Zakenlui François Fornieri en Samuel Di Giovanni moeten wel voor de rechter verschijnen.

Hannes Van Gael

D’Onofrio werd in 2021 ondervraagd door de Centrale Dienst voor Bestrijding van Corruptie (CDBC) en zat zelfs even in de cel. Hij werd ervan verdacht geprofiteerd te hebben van aandelenhandel, van farmabedrijf Mithra, met voorkennis. De Luikse zakenman werd echter al snel buiten verdenking gesteld. Het gerecht wou hem alsnog doorverwijzen, maar daar is de raadkamer niet in gevolgd. Toch is D’Onofrio nog niet helemaal buiten schot. Het parket heeft nog 15 dagen om beroep aan te tekenen tegen de buitenvervolgingstelling van de man die tussen 2017 en 2021 de sportieve baas was bij Antwerp.

Samuel Di Giovanni en François Fornieri, medeoprichter van Mithra, zijn de twee andere spilfiguren in de zaak en werden wel doorverwezen. Zij kunnen wel beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER