© REUTERS

Ook Brussels Parlement blokkeert TikTok

Wie op TikTok wil, zal dat voortaan niet meer kunnen in het Brussels Parlement. Dat heeft woensdag namelijk beslist om de toegang tot de app te blokkeren op alle door de diensten van het Parlement beheerde datanetwerken, met inbegrip van het wifinetwerk dat toegankelijk is voor bezoekers.

gjsBron: BELGA

De beslissing geldt voor zes maanden en zal bij het begin van het volgende parlementair jaar worden geëvalueerd. Het Parlement roept daarnaast de volksvertegenwoordigers, fractiemedewerkers en de personeelsleden van het Brussels Parlement die gebruik maken van TikTok op om die te verwijderen van privétoestellen waarmee ze gegevens delen met het Parlement.

LEES OOK. Kan ik ook maar beter Tiktok van mijn telefoon verwijderen? Experts over de omstreden app

Brussels Parlementrsvoorzitter Rachid Madrane wijst erop dat het Parlement “zoals elke overheid moet toezien op de bescherming van onze gegevens en zijn verantwoordelijkheid nemen”.

TikTok is eigendom van het Chinese ByteDance en ligt onder vuur sinds het technologiebedrijf toegaf dat bepaalde werknemers toegang hadden tot de gegevens van Amerikaanse en Europese gebruikers. Steeds meer regeringen en parlementen verbieden TikTok op de werktelefoons en andere zakelijke toestellen van hun personeel uit angst voor datadiefstal en spionage. De afgelopen tijd kwam er al een verbod vanuit de Vlaams en federale overheid en verbood ook de Brusselse regering het gebruik op diensttoestellen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER