© BELGA

KV Mechelen: Alessio Da Cruz opnieuw opgeroepen voor interlands met Kaapverdië

Alessio Da Cruz (26) is opgeroepen voor de Kaapverdische nationale ploeg. De aanvallende middenvelder van KV Mechelen wacht nog altijd op zijn debuut voor de Blauwe Haaien. Kaapverdië speelt op 24 en 28 maart twee kwalificatiewedstrijden tegen Swaziland voor de Africa Cup die in 2024 plaats vindt in Ivoorkust.

Thomas Franken

Da Cruz verzamelde al enkele caps voor de jeugdploegen van het Nederlandse nationale elftal, maar koos voor het land waar zijn familie langs vaders kant vandaan komt. In het verleden zat Da Cruz al in voorselecties van bondscoach Pedro ‘Bubista’ Brito, maar raakte hij geblesseerd of was het nodige papierwerk niet in orde.

Pechvogel Sandy Walsh ziet zijn debuut voor Indonesië nog maar eens uitgesteld worden. De rechtsback is al enkele weken geblesseerd en moet verstek geven voor de oefeninterlands tegen Burundi (25/3 en 28/3). Walsh zal nog een tweetal weken out zijn met een scheurtje in de hamstrings.

© BELGA

David Bates (Schotland) en Kerim Mrabti (Zweden) grepen naast een selectie voor hun land. Schotland speelt kwalificatiewedstrijden tegen Cyprus (25/3) en Spanje (28/3) voor het EK in 2024, Zweden tegen België (24/3) en Azerbeidzjan (27/3). Jonkies Frederic Soelle Soelle en Enock Agyei werden opgeroepen voor de Belgische U18 van Wesley Sonck.

LEES OOK. Corbanie (Antwerp), Agyei en Soelle Soelle (KV Mechelen) opgeroepen voor nationale U18

MEER OVER KV Mechelen