Tinneke Claes van groepspraktijk Samen Sterk in Lichtaart leert patiënten hoe ze fruit of groente met één hand moeten schillen.© RR

Groepspraktijk ergotherapie Samen Sterk gunt blik achter de schermen: “Leer eens fruit met één hand te schillen”

Lichtaart -

Samen Sterk, een groepspraktijk voor eerstelijns-ergotherapie in de Leistraat in Lichtaart (Kasterlee), opent op zondag 19 maart tijdens de Dag van de Zorg de deuren voor het grote publiek. Bezoekers kunnen daar een blik achter de schermen nemen. “Bij ons kun je terecht voor ergotherapie, burn-outcoaching, loopbaancoaching, kindercoaching en wobbelturnen”, zegt Tinneke Claes van Samen Sterk.

Bart Van den Langenbergh

Zowel kinderen als volwassenen die door een beperking op lichamelijk, mentaal of sociaal vlak problemen ervaren tijdens hun dagelijkse handelingen, kunnen bij een ergotherapeut terecht. “Denk maar aan ondersteuning voor volwassenen na een hersenbloeding, long-covid of na een val of denk aan kinderen met autisme en leermoeilijkheden”, legt Tinneke Claes van Samen Sterk in Lichtaart uit. “Na de revalidatie in een ziekenhuis, een revalidatiecentrum of begeleiding op school is het omzetten van de aangeleerde vaardigheden naar de thuissituatie van groot belang. Opnieuw leren handelen in de eigen context staat centraal bij de ergotherapeutische begeleiding.”

Samen Sterk is gevestigd in een pand in de Leistraat in Lichtaart.© RR

Wobbelturnen

Samen Sterk is volgens de zaakvoerster de grootste eerstelijns-ergotherapiepraktijk van de Kempen. Dit betekent dat je er ook zonder doktersverwijzing naartoe kan gaan. “Eerstelijns ergotherapeuten zijn in Nederland niet meer weg te denken uit het straatbeeld. In Vlaanderen zijn ze eerder een uitzondering op de regel”, zegt Tinneke Claes. “Patiënten dagen zondag de bezoekers uit om eens te beleven hoe het is om met één hand fruit te snijden of je veters te knopen. Iedereen kan een gesprek aangaan met onze loopbaan- en burn-outcoach of met de kindercoach. De allerkleinsten kunnen zondag het balanceboard of de andere workshops ontdekken.”

En wie zich nog afvraagt wat wobbelturnen is: dat is een combinatie van evenwichtsoefeningen, samen leren spelen en bewegen op en naast een wobbelboard.

Samen Sterk in de Leistraat 118 in Lichtaart is zondag open van 10u tot 17u.

Iedereen kan bij Samen Sterk in Lichtaart komen wobbelturnen of bewegen op en naast een wobbelboard.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kasterlee