© Patrick De Roo

PVDA legt zelf tweede (rubberen) veerboot in over Schelde: “Als Vlaamse regering het niet doet, doen we het maar zelf”

Antwerpen -

PVDA voerde woensdag actie tegen het verdwijnen van de tweede veerboot over de Schelde. De partij legde zelf een tweede, rubberen veerbootje in bij wijze van protest tegen de beslissing van de Vlaamse regering om die vanaf april niet meer te verlengen. “Iets wat goed werkt, moet je niet afschaffen”, klinkt het.

De tweede veerboot over de Schelde was al vanaf het begin een tijdelijke maatregel, ingevoerd door Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Het moest een alternatief bieden voor de vele pendelaars tijdens de renovatie van de liften van de voetgangerstunnel.

Nu die liften zijn hersteld, stopt ook de tweede veerboot. En dat vanaf april. Daardoor zal de veerdienst maar om het halfuur de oversteek maken, in plaats van elk kwartier. Tegen het niet verlengen ervan is protest, onder meer bij N-VA en ook bij PVDA.

Die laatste partij voerde afgelopen dinsdag actie voor het behoud van die tweede veerboot door er zelf één in te leggen. Een rubberen versie weliswaar, bij wijze van protest. “Sinds die tweede veerboot is het aantal reizigers verdubbeld en is de druk op de voetgangerstunnel verminderd”, zegt Antwerps districtsraadslid Nadine Peeters (PVDA). “Het is dus een succes. En iets wat goed werkt, moet je niet afschaffen. Gezien het schrappen van bus 36 naar de rechteroever, de overbelasting van de voetgangerstunnel en de onbetrouwbaarheid van de trams, is er meer dan ooit nood aan een tweede veerboot.” (jas)

© Patrick De Roo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners