De sociale woningen komen aan de straatkant, achteraan heeft Gands al een deel ontwikkeld.© Filip Spoelders

Parkeerfaciliteiten bouwproject De Ideale Woning op site Midden steunen op deelwagens

Boechout -

De Boechoutse gemeenteraad heeft het omgevingsplan voor de 32 sociale huurwoningen goedgekeurd die op de site Midden moeten komen. Oppositiepartij N-VA maakt zich zorgen over het gebrek aan parkeergelegenheden voor deze woningen.

Filip Spoelders

Het overgrote deel van Midden, de vroegere BMT-site, langs de Molenlei wordt ontwikkeld door projectontwikkelaar Gands. Maar achteraan het domein, ter hoogte van het kruispunt met de Oude Steenweg, gaat De Ideale Woning 32 sociale huurwoningen bouwen.

Het openbaar onderzoek werd eerder dit jaar afgerond en de gemeenteraad keurde het omgevingsplan goed. Zo komt er onder andere een brandweg richting Sint-Gabriëlcollege.

Parkeerdruk

Maar N-VA ziet problemen wat het parkeren betreft. “Voor dit deel van het project zijn er geen ondergrondse parking of andere parkeerplaatsen voorzien. Dit opvangen met deelwagens zal niet voldoende zijn. Het gaat voor bijkomende parkeerdruk zorgen op het openbaar domein, zoals in het deel van de Molenlei tussen de Lange Kroonstraat en de Oude Steenweg”, stelt raadslid Sven Snyders (N-VA).

Schepen voor Openbare Werken Dirk Crollet (cd&v) meent dat bewoners van sociale huurwoningen minder een beroep doen op een eigen wagen. “Zij bezitten niet allemaal een wagen en maken meer gebruik van het openbaar vervoer en de fiets. Naast de deelwagens heeft De Ideale Woning voor deze bewoners zes parkeerplaatsen gekocht bij Gands in een ondergrondse parking die op Midden nog gerealiseerd moet worden.”

Deelwagens

Boechout wil verder een inhaalbeweging maken wat betreft het aantal deelwagens. Volgens schepen voor Mobiliteit Rudi Goyvaerts (Pro Boechout-Vremde) haalt een deelwagen tien particuliere auto’s van de baan.

Philip Verstappen (Pro Boechout-Vremde), schepen voor Openbaar Domein, vult aan dat de Molenlei na de volledige ontwikkeling van Midden heraangelegd kan worden. “Dan is het mogelijk om een kiss & ride, een parking voor de schoolbus en nog enkele parkeerplaatsen aan te leggen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Boechout