Een auto rijdt zich vast aan de tijdelijke knip in de Bremstraat.© Chris Van Rompaey

Betonblokken weren sluipverkeer tussen Lier en Duffel

Lier, Duffel -

De werkzaamheden in de Hondiuslaan in Duffel hebben een impact op het verkeer van en naar Lier. Daarom loopt de Bremstraat in Lier sinds dinsdag 14 maart dood op twee plaatsen.

“De voorbije weken kreeg de stad heel wat meldingen en klachten over sluipverkeer en onaangepast rijgedrag in de omgeving van Missestraat, Bremstraat en Hoog-Lachenen. Dit sluipverkeer is onder meer het gevolg van de werken in de Hondiuslaan in Duffel. Het huidige rijgedrag brengt de veiligheid van voetgangers en fietsers in het gedrang”, oordeelt schepen van Mobiliteit Bert Wollants (N-VA).

Lier onderzocht daarom samen met de gemeente Duffel welke bijkomende verkeersmaatregelen er voor de verkeersveiligheid op korte termijn mogelijk zijn. Het resultaat: tijdelijk twee knippen met betonblokken in de Bremstraat. De ene knip vind je ter hoogte van de Bremstraat 35 vlak bij de kruising met Senthout, de andere ter hoogte van Bremstraat 25. Fietsers en voetgangers kunnen gewoon door. Autoverkeer moet nu verplicht via de Mechelsesteenweg, waar de files dus nog langer zullen worden.

Deze bijkomende verkeersmaatregel blijft behouden tot het einde van de werkzaamheden in de Hondiuslaan, naar verwachting eind juli 2024. Na deze werkzaamheden volgt een evaluatie. (cvr)

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier