Het publiek is zondag 2 april welkom in het Brandweerdepot in Weelde-Depot.© Bart Van der Moeren

Nieuwe toeristische folder verschijnt bij opening toeristisch seizoen

Ravels -

Zondag 2 april geven het Brandweerdepot en de molen Arbeid Adelt in Weelde (Ravels) het startschot voor het toeristisch seizoen. Die dag is ook de handige nieuwe folder van VVV Toerisme Ravels beschikbaar.

Wouter Adriaensen

De nieuwe folder biedt informatie over het toeristische aanbod in de vijf dorpskernen van de gemeente Ravels. “De cover en het papier zijn voorzien van een waterafstotende coating en hij pas makkelijk in je broekzak of jaszak”, vertelt schepen voor Toerisme Marion Leemans (CD&V). “Aan de ene kant vind je een plattegrond ter oriëntatie, aan de andere een beknopte beschrijving van de vijf dorpskernen plus alle informatie voor een fijn verblijf.”

De nieuwe folder is tijdens de opening van het toeristische seizoen verkrijgbaar aan de stand van VVV Toerisme Ravels vzw. Die staat zondag 2 april in het Brandweerdepot in hal 7 op Weelde-Depot. Dat opent die dag gratis de deuren voor bezoekers. Zij ontdekken 5000 vierkante meter gevuld met brandweerwagens en bijhorend materiaal. Het is daarmee het grootste brandweermuseum van Europa.

LEES OOK. Grootste brandweermuseum van Europa opent in Weelde: “De verhuizing van de eeuw”

Ook Wijnmakerij Valclegge en Aarle IJs zijn van de partij bij het Brandweerdepot. En nog op zondag 2 april is de molen Arbeid Adelt in Weelde te bezichtigen. De traditionele rosmolen, die wordt voortgetrokken door twee paarden, is die dag in werking. Bij slecht weer kan je er binnen een drankje bestellen. Zowel het Brandweerdepot als de rosmolen zijn open van 10u tot 17u. (woad)

www.toerismeravels.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners