Honden en hun baasjes kijken uit naar komend weekend.© RR

Honden en baasjes strijden tijdens 47ste Schaal der Kempen om titel Best In Show

Ravels, Turnhout -

Tijdens het weekend van 18 en 19 maart vormt Weelde-Depot opnieuw het walhalla voor hondenliefhebbers. De Turnhoutse Koninklijke Kempische Kynologenclub (KKK) organiseert al voor de 47ste keer haar rashondenshow Schaal der Kempen.

Wouter Adriaensen

In Weelde (Ravels) verzamelen dit weekend niet alleen de mooiste honden uit België. De Schaal der Kempen in de voormalige NAVO-hallen trekt traditiegetrouw deelnemers uit onze buurlanden en zelfs Engeland, Zwitserland en Italië. “Het feit dat we steeds weer een groot aantal buitenlandse exposanten op de show mogen verwelkomen, zegt toch iets over de goede naam die dit evenement uitstraalt, zelfs buiten de landsgrenzen”, vindt KKK-voorzitter Danny Daems. “Om het voor de exposanten zo interessant mogelijk te maken, nodigen we ook steeds een ganse reeks van internationale keurmeesters uit om de honden te jureren. We zijn de naam internationale rashondententoonstelling dus zeker waardig.”

Best In Show

De honden en hun baasjes zijn welkom vanaf 8u, bezoekers vanaf 10u. Voor de keuringen zijn de dieren ingedeeld in verschillende klassen, van de baby’s en puppy’s die enkele maanden oud zijn over de gebruikershonden en de kampioenen tot de veteranen. In elke klas wordt een winnende reu en teef aangeduid. De mooiste hond van een bepaald ras krijgt een Certificat d’Aptitude au Championnat. Vanaf 15.30u komen de mooiste rashonden tegen elkaar uit in de erering. Daarna wordt de felbegeerde titel Best In Show uitgereikt.

Bezoekers kunnen daarnaast bij verschillende standjes terecht voor advies over en aankopen van onder meer eten en verzorgingsproducten voor hun trouwe viervoeters en zelfs hondenbeeldjes. Voor de kinderen zijn er grime en tekenwedstrijden onder begeleiding voorzien. De inkomprijs bedraagt 6 euro voor volwassenen en voor honden die niet deelnemen aan de show. Inwoners van Ravels kunnen aan de onthaalbalie van het gemeentehuis tickets aan de helft van de prijs kopen. Kinderen tot 12 jaar hoeven niet te betalen, ook parkeren op het domein is gratis. (woad)

www.schaalderkempen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners