© RR

Barrio maakt nu ook tapas op de Suikerrui

Na zes jaar Barrio op het Damplein vond Patricia Meeusen de tijd rijp om hetzelfde concept neer te zetten in een nieuwe buurt. Met een tweede tapa- en streetfoodbar op de Suikerrui verwezenlijkt ze meteen haar droom om in hartje Antwerpen te zitten.

Michel Van der Auwera

Er worden alleen maar kleine gerechtjes geserveerd – tapas zoals u wil – maar het is breder dan alleen maar Spaanse hapjes. Zo wordt de pata negra à la minute afgesneden en kan je ook proeven van een tataki van zalm, rundscarpaccio of een Antwerpse garnaalkroket.

Aan de open keuken vooraan kan je plaatsnemen op een krukje waar je een praatje kunt maken met de chef, terwijl je proeft. “Barrio ademt de zuiderse ongedwongen sfeer van een tapabar op de Ramblas”, vertelt eigenares Patricia. “Je loopt gewoon naar binnen voor een glas wijn, eventueel wat fingerfood erbij en je bestelt wanneer het je zint.”

Zondag is oesterdag bij Barrio.© RR

Net voorbij de toog staat de ‘vriendentafel’. Daar kunnen acht mensen plaats nemen en als ze elkaar niet kennen, gaan ze wellicht als vrienden naar buiten. Wie liever wat apart zit, kan achteraan in de foyer terecht of in het zaaltje op de eerste verdieping. De verborgen parel is de wijnkelder waar gezelschappen tot tien personen een degustatie kunnen beleven.

Op zondag tussen 11 en 16u worden de oesters open gestoken. Het zilte goud uit de zee speelt dan de hoofdrol. Geen nood voor wie er zijn neus voor ophaalt, want er zijn ook sardines, calamares of albondigas om je zondagse honger te stillen.

Barrio Dam – Park Spoor Noord blijft geopend, maar krijgt een nieuwe chef. Vooraan blijft de wijn- en tapabar, in de vroegere living achteraan kan je uitgebreider tafelen.

INFO

Suikerrui 20, 2000 Antwerpen

open vanaf 1 april