© Maarten De Bouw

James Cooke opnieuw gestopt met roken, én met drinken: “Ik werd zo triest van mijn katers”

James Cooke (38) is sinds een maand gestopt met roken en drinken. Dat vertelde hij aan Anke Buckinx in de ochtendshow van Joe. De verschrikkelijke katers zorgden ervoor dat hij er (tijdelijk) de stop op zette. “Als ik een kater had, zag ik het allemaal niet meer zitten”, zegt James.

edb

Anke Buckinx van de ochtendshow op Joe kroop woensdag in bed met James Cooke. De presentator kreeg van een luisteraar het compliment dat zijn huid er zo goed uit zag, waarop hij zijn geheim prijsgaf. “Ik ben gestopt met alcohol drinken, en ik ben alweer gestopt met roken”, zei hij met de nadruk op ‘alweer’.

James gaf eerder in De Allerslimste Mens ter Wereld al toe dat hij na twee jaar zonder sigaret opnieuw was begonnen. “Ik was twee jaar gestopt, en dan ben ik vertrokken met Over de Oceaan. Ik was zo zenuwachtig dat ik terug ben beginnen roken”, lacht Cooke. Nu is hij weer een aantal weken gestopt.

Waarom hij ook alcohol schrapte? “Ik werd zo triestig van mijn katers de volgende dag”, geeft James toe. “Dan zag ik het allemaal niet meer zitten.” Op zo’n katerdag belde hij naar goede vriend Jani. “Waarom stoppen we dan niet?”, stelde die voor. “Ik heb het volgehouden”, zei James met een veelbetekenende blik.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER