De agent waarschuwde ook vrienden voor drugscontroles op een festival.© DBA

Ex-agent die drugs verkocht en beroepsgeheim schond, moet voorwaarden naleven

Beerse -

Een voormalig politieagent (30) uit Beerse moet van de rechtbank in Turnhout een aantal voorwaarden naleven. Toen hij nog aan de slag was bij de politie in Antwerpen gebruikte en verkocht hij niet alleen drugs, maar hij waarschuwde ook vrienden voor drugscontroles.

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft E. (30) uit Beerse veroordeeld voor het bezit en de verkoop van verdovende middelen tussen 21 april 2017 en 3 juni 2022. De man heeft ook zijn beroepsgeheim geschonden toen hij nog aan de slag was als agent bij de politie in Antwerpen .

Tijdens een onderzoek kwam aan het licht dat E. voor een andere persoon de politiedatabank raadpleegde en informatie opzocht en doorgaf. Zijn sms-verkeer toonde aan dat de agent niet alleen drugs gebruikte, maar ook cocaïne had doorverkocht. In een chatgroep bracht hij zijn vrienden op de hoogte van een grote drugscontrole op een festival waar ze naartoe zouden gaan. De man werd al ontslagen bij de politie en heeft intussen een andere job gevonden.

De rechtbank veroordeelde hem tot een autonome probatiestraf van twee jaar waarbij hij een aantal voorwaarden moet naleven. Als hij die voorwaardelijke straf niet tot een goed einde brengt, riskeert de man een effectieve gevangenisstraf van acht maanden. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Beerse