Archiefbeeld.© ROBIN UTRECHT

Oplichtster (42) die naar dure schoonheidssalons en kappers ging zonder te betalen moet fikse werkstraf uitvoeren

Een 42-jarige vrouw uit Gierle (Lille) die naar dure schoonheidssalons en kappers ging zonder hiervoor te betalen, moet van de rechter een werkstraf van 125 uren uitvoeren. De vrouw sloeg in twee jaar tijd toe bij veertien handelszaken in onder meer Lille, Rijkevorsel, Westerlo, Geel, Herentals, Olen, Oud-Turnhout, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Nijlen en Zoersel.

LEES OOK. Vrouw (42) gaat naar dure schoonheidssalons en kappers, maar betaalt nooit: “Ze heeft niet door dat ze een probleem heeft”

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft D.B. uit Gierle veroordeeld voor veertien feiten van oplichting van handelaars en voor vijf feiten van het zich voordoen met een valse naam. “Ze deed telkens uitschijnen dat ze haar bankkaart niet bij zich had of dat de kaart niet werkte”, schetste de rechter in zijn vonnis. “De vrouw beloofde aan de slachtoffers dat ze het bedrag achteraf zou overschrijven of zou betalen.” Maar van betalen kwam uiteindelijk niets in huis.

De vrouw ging tussen 20 januari 2020 en 16 februari 2022 langs bij enkele schoonheidssalons, kappers, een schoenenhandel en bloemenwinkels. Zo schafte ze zich voor 476 euro aan potten en planten aan bij een bloemenhandel in Lille. Bij Schoenen Yvonne in Antwerpen kon de vrouw voor 1.100 euro aan schoenen buitmaken zonder hiervoor een cent te betalen. Bij een schoonheidssalon in Nijlen kocht ze dan weer producten voor 500 euro en liet ze een botoxbehandeling van 250 euro doen. In een bloemenwinkel in Heist-op-den-Berg ging het om allerhande decoratie. De vrouw sloeg ook toe bij handelszaken in Geel, Westerlo, Herentals, Grobbendonk, Zoersel, Rijkevorsel, Olen en Turnhout.

“Ze dacht dat ze voldoende geld op haar rekening had, maar dat was niet altijd het geval. Bovendien had ze recht op een erfenis, maar de deurwaarder heeft die niet tot haar beschikking gesteld”, vertelde de advocate van D.B. bij de behandeling van de zaak.   

De rechtbank veroordeelde haar tot het uitvoeren van een werkstraf van 125 uur en tot een boete van 800 euro. Als ze de werkstraf niet uitvoert, riskeert ze alsnog een jaar cel. Ze moet voorlopig schadevergoedingen van in totaal 1.500 euro betalen. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Turnhout