Ludo Dielis uiterst rechts, naast Flip Verhoeven, winnaar van© env

Andersvaliden meten biljartkwaliteiten op tweede editie tornooi De Vluchtheuvel

Stabroek -

Biljarttornooi De Vluchtheuvel-ereprijs Ludo Dielis is aan zijn tweede editie toe. Zaterdag 25 en zondag 26 maart strijden acht teams voor de titel.

De Vluchtheuvel bewijst al heel wat jaren dat er bij zijn andersvalide bewoners heel wat biljartkwaliteit schuilt. Begin deze eeuw biljartten Lud0 Dielis samen met toenmalig minister en huidig burgemeester van Kapellen Dirk Van Mechelen tegen enkele bewoners van de Vluchtheuvel. Ludo was zo onder de indruk van de oprechtheid van deze volwassen mentaal gehandicapte biljarters, dat hij besloot om voor hen een biljarttornooi te organiseren.  

Jaren later is de biljarthype van destijds geëvolueerd tot een nieuw tornooi. Het laatste weekend van maart nemen vier biljartteams van andersvaliden het op tegen vier biljartteams uit de buurt. De Vluchtheuvel en Ludentia/Rotonde Brasschaat zorgen telkens voor twee ploegen met andersvalide topbiljarters. Zij spelen tegen een ploeg van Starrenhof, Middel, De Biezen en Den Engel. Het tornooi wordt gespeeld onder toezicht van Ludo Dielis, die zelf negen keer wereldkampioen is geworden, 23 maal Europees kampioen werd en 37 Belgische kampioenentitels in de wacht sleepte. Het tornooi vindt plaat in zaal Molenhoek, Binnenpad 25 in Stabroek. Aanvang: zaterdag 25 maart om 10u.

(evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners