Woensdagochtend nog winterse buien, daarna meestal droog

Na een ochtend met eerst nog winterse buien, vooral in het oosten van het land, wordt het in de namiddag meestal droog. Dat voorspelt het KMI. Het kwik haalt 3 graden in de Hoge Venen en 9 graden in het westen.

ltoBron: BELGA

Het KMI waarschuwt woensdagochtend voor gladheid op de weg door ijsplekken of gladde plekken ten gevolge van buien van sneeuw, die vooral nog in de regio’s ten zuiden van Samber en Maas of lokaal ook in de Kempen vallen. In elke Belgische provincie geldt heel de ochtend code geel voor gladheid. Alleen aan de kust geldt geen waarschuwing. Het Agentschap Wegen en Verkeer geeft aan dat er gestrooid wordt.

(Lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tijdens de avond wordt het zwaarbewolkt met mogelijk al wat lichte regen of motregen over het westen van het land, maar vooral in de nacht naar donderdag verwacht het KMI af en toe lichte regen. In het zuidoosten blijft het meestal droog. De minima worden ‘s avonds bereikt en schommelen tussen -2 graden in de Hoge Venen en +5 of +6 graden in het westen. 

Donderdag wordthet, na een eerder grijze start met kans op wat gedruppel, snel zonnig en droog met hoge bewolking. De maxima liggen wat hoger, tussen 7 en 14 graden. Vrijdag kan het zelfs lokaal 18 graden worden, maar uiteindelijk gaat het toch weer regenen vanuit het westen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER