“Zo moe na al die vieringen”: Erling Haaland heeft na vijfklapper (wat geen record is) ook nog lof voor Kevin De Bruyne

Erling Haaland was de ster van de avond. Het Noorse fenomeen scoorde maar liefst vijf (!) keer voor Manchester City in de terugwedstrijd tegen RB Leipzig. Hij voetbalde de Duitsers zo eigenhandig de vernieling in en schoot City naar de kwartfinale van de Champions League.

Valerie Van Avermaet

LEES OOK. Wat een fenomeen: Erling Haaland vernedert RB Leipzig en brengt Manchester City met vijf (!) goals naar de kwartfinale van de Champions League

A big night”, reageerde een trotse Haaland na de 7-0-zege van City. “Ik hou van deze competitie. Vijf doelpunten, 7-0 winnen in deze competitie - ik ben echt blij. Ik ben zelfs een beetje wazig in mijn hoofd, dus ik herinner me de doelpunten niet,” vertelde hij aan BT Sport. “Ik herinner me dat ik schoot en niet nadacht. Ik was zo moe na al die vieringen.”

“Het was een soort statement om te tonen dat we nog steeds ongelofelijke spelers hebben en tot dit soort dingen in staat zijn in eigen huis. Wat mijn superkracht is? Na vijf doelpunten zou ik zeggen doelpunten maken. Vergeleken met vorig jaar kan City volgens mij nu op een andere manier spelen, met een spits. Dat is wat ik probeer te brengen. Ik vertelde Guardiola toen ik eraf kwam dat ik een dubbele hattrick wilde scoren, maar niks aan te doen”, verwees Haaland nog naar zijn applausvervanging iets voorbij het uur.

© Action Images via Reuters

LEES OOK. Buitenlandse media bewieroken “cyborg” en “verwoester” Erling Haaland: “Alsof er twee Haalands op het veld liepen”

Ook Kevin De Bruyne werkte overigens een goede wedstrijd af. Haaland had lof voor zijn ploegmaat: “We hebben maandag op training gewerkt aan druk zetten. Vooral in eigen huis moeten we lopen en druk zetten. We zijn zo goed in het veroveren van de bal en naar voor stormen, vooral als Kevin De Bruyne de bal krijgt en richting doel kan gaan.”

Jongste met 30 goals

De vijf goals van Erling Haaland dinsdagavond tegen RB Leipzig zijn geen unicum in de geschiedenis van de Champions League. Lionel Messi en Luiz Adriano deden het hem voor.

Messi scoorde in 2012 vijf keer voor Barcelona in de 7-1 overwinning tegen Bayer Leverkusen. In 2014 vond Luiz Adriano voor Shakhtar Donetsk vijf keer de weg naar de netten in de 7-0 zege tegen BATE Borisov.

LEES OOK. Inter met invaller Lukaku kraakt en piept tegen dominant Porto, maar stoot door naar kwartfinales na doelpuntloos gelijkspel

De Noorse spits van Manchester City werd tegen Leipzig na 63 minuten gewisseld onder luid applaus en kreeg zo geen kans om alleen recordhouder te worden.

Haaland is met 22 jaar en 236 dagen wel de jongste speler ooit die in de Champions League de kaap van 30 doelpunten rondt. Het fenomeen zit, met zijn doelpunten van Salzburg en Borussia Dortmund meegeteld, aan 33 rozen in 25 wedstrijden op het kampioenenbal.

In de rangschikking van dit seizoen neemt Haaland met tien goals de leiding over van Mo Salah, die voor Liverpool al acht keer scoorde.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League