Het Sportpaleis bij de Night of the Giants in 2018, toen het toeschouwersrecord werd gezet op 17.225 aanwezigen.© GOYVAERTS/GMAX Agency

Telenet Giants Antwerp treft als bekerwinnaar… Nederlandse bekerwinnaar Leiden op Night of the Giants

Antwerpen -

Binnenkort is het weer zover. Op 21 april gaat de elfde editie van de Night of the Giants door in het Antwerpse Sportpaleis. En voor die wedstrijd staan de Belgische en Nederlandse bekerwinnaars tegenover elkaar.

cpm

Omwille van de bekerfinale, die zondag door de Sinjoren tegen landskampioen Oostende werd gewonnen, is de Night of the Giants verplaatst van 17 maart naar vrijdag 21 april. En die elfde editie brengt meteen een clash tussen de twee bekerwinnaars van de BNXT League in het Sportpaleis. ZZ Leiden won zondag de Nederlandse Cup na een 72-70 overwinning tegen Landstede Hammers Zwolle.

LEES OOK. Jeugdproduct Thijs De Ridder één van de absolute uitblinkers bij bekerzege Antwerp Giants

Het is de derde keer dat de Night of the Giants internationaal gaat. De eerste editie in 2007 was een clash in de EuroCup tegen het Zwitserse Fribourg. De Lotto Arena was omwille van Miss België niet vrij en het bestuur van Giants trok genoodzaakt en zonder al te grote verwachtingen naar het Sportpaleis. Maar liefst 11.000 toeschouwers daagden op en de befaamde Night of the Giants was geboren. De tweede internationale editie was vorig jaar tegen het Nederlandse Heroes Den Bosch in het kader van de nieuwe Belgische-Nederlandse competitie.

Het wordt vooral ook uitkijken of het toeschouwersrecord voor een basketbalwedstrijd in België wordt gebroken. In 2018 waren er maar liefst 17.225 toeschouwers op de Night of the Giants. Wie al tickets had voor de wedstrijd in het Sportpaleis, hoeft niets te doen. Die blijven geldig. Wie nog geen tickets heeft, kan terecht op de website van TeleTicketService.

COMMENTAAR. “Hoe de grove borstel de Giants aan een nieuw elan hielp”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal