Sterre Vervloet hoopt goede lijn door te trekken in Nokere Koerse: “De focus moet volledig naar de weg”

In navolging van de juniores die vorig weekend over Nokereberg koersten, is het vandaag de beurt aan de elite mannen en vrouwen. Bij de dames komen normaal met Marthe Truyen, Britt Knaven, Mieke Dockx en Sterre Vervloet vier provinciegenoten aan de start. “Ik hoop niet op een scenario als vorig jaar”, aldus Sterre Vervloet.

Lieven Verheyen

“Hopelijk wordt het voor mij geen herhaling van vorig jaar”, kijkt Sterre Vervloet nog even terug op de vorige editie. “Bij een val blesseerde ik me aan mijn staartbeen waardoor ik even out was.”

De 19-jarige Vosselaarse is bezig aan haar tweede seizoen bij het damesteam van Lotto Dstny. Net als vorig jaar, toen ze zich meteen liet opmerken in de Bloeizone Fryslan (Ronde van Friesland) schoot ze ook dit seizoen knap uit de startblokken. In de GP Le Samyn zat ze tot diep in de finale in de voorste gelederen. “Dat was inderdaad goed voor het vertrouwen richting het nieuwe seizoen. Al was ik niet de enige van onze ploeg die de finale mee kon kleuren. Met Mieke Dockx (negende) als speerpunt wisten we een mooie ereplaats te vergaren. Persoonlijk hoop ik de goede lijn nu lang en constant door te kunnen trekken. Vorig jaar lukte ik daar niet in. Naast de hierboven vermelde staartbeenblessure werd ik vorig jaar ook nog eens slachtoffer van corona. En ook daar duurde het een tijd alvorens ik volledig was hersteld.”

Naast een constant seizoen wil de tweedejaarsbelofte ook andere doelen stellen. “Op het BK tijdrijden wil ik mijn neus ook aan het venster steken. Niet dat ik van de daken schreeuw dat ik mee zal doen voor de overwinning. Maar in die wielerdiscipline wil ik mezelf wel vooraan in de uitslag zetten. Ook het PK tijdrijden staat trouwens op mijn programma.”

Naast de wegwedstrijden en het tijdrijden heeft de Kempense ook een passie voor het veldrijden. Al beseft ze dat ze daar in de nabije toekomst wel knopen zal moeten doorhakken. “Als ik eerlijk ben tegenover mezelf heb ik meer talent voor de weg en de race tegen de klok. Wat maakt dat ik mijn veldritseizoen zal moeten aanpassen aan het wegseizoen. En dat zal pijn doen. Want de passie voor het veld zal er steeds zijn. Maar in functie van mijn eigen groeiproces horen dergelijke keuzes er nu eenmaal bij. Net zoals ik voor mezelf ook moet kiezen wat ik na afloop van het huidige schooljaar ga doen. Nu ben ik laatstejaars student aan Campus de Vesten in Herentals. Mijn middelbaar diploma sportbegeleiding heb ik in juli alvast achter de hand.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen