© ATV

Zone 30 in centrum breidt fors uit

Niel -

Het lokaal bestuur van Niel breidt de zone 30 in het dorpscentrum nog aanzienlijk uit. Ook in de stationsbuurt wordt een snelheidsbeperking tot 30 kilometer per uur ingevoerd.

Met de uitbreiding wordt het volledige gebied tussen de Antwerpsestraat en de Rupel een zone 30. Het gaat om een uitbreiding met twaalf straten waaronder de Edward Claessenslaan en Emile Vanderveldelaan.

Om sluipverkeer tegen te gaan en de verkeersveiligheid te verhogen, wordt ook in de stationsbuurt de maximusnelheid teruggeschroefd tot 30 kilometer per uur. Het betreft het deel van de Stationsstraat tussen de Antwerpsestraat en Jozef Wauterslaan, de Wipstraat, Ivo Cornelisstraat en Florent Fliesstraat.

“Door een ruime, aaneengesloten zone 30 in het centrum in te richten, zorgen we voor uniformiteit en heldere communicatie voor de bestuurders”, zegt schepen van Mobiliteit Steven Mattheus (Open Vld). “Naast een verhoging van de verkeersveiligheid, is er ook een positieve impact naar de leefkwaliteit. We verwachten dat niet alleen de geluidsoverlast zal dalen, maar ook dat sluipverkeer in vele gevallen wordt ontmoedigd.”

Een volledig overzicht waar een snelheidsbeperking tot 30 kilometer per uur geldt/van kracht wordt, vind je op www.niel.be.(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV