© GMAX AGENCY

Al voor het tiende jaar op rij staan Dessel en Heist tegenover elkaar: “Midweekmatch? Plezant, dan valt er een training weg”

Al voor het tiende jaar op rij staan Dessel en Heist tegenover elkaar en steevast levert het een leuke pot voetbal op. “Ik kan me wel vinden in zo’n midweekmatch. Je bent toch voetballer geworden om matchen te spelen, niet om te trainen?”, aldus Hannes Smolders (Dessel). “Het gaat een tof matchke worden”, klinkt het bij Heist-doelman Fre Van Aerschot.

Dries Van Thielen

LEES OOK. Dessel en Heist staan voor de 22ste keer in tien jaar tegenover elkaar: “Altijd goed voor spektakel”

“Zo’n midweekmatch, dat maakt het altijd wel plezanter”, gaat Smolders verder. “Al ben ik wel benieuwd of zo’n midweekmatch in onze kleren gaat kruipen. Voorlopig is iedereen heel fris, maar wat geeft dat komend weekend?”

Voorlopig gaat het al een pak beter met Dessel, dat zich naar de buik van het klassement wist te knokken. “We zitten in de goeie flow, waar Heist onlangs ook nog in zat. Nu verliezen ze twee matchen op rij. Aan ons om te bewijzen dat ze uit die goede flow zijn. Hopelijk kunnen we ook eens reeksje neerzetten.”

Hoe die goeie flow er gekomen is? “Ik denk dat de coach daar een belangrijke impact in had. Dankzij Stijn Vreven loopt het nu pakken beter en trekken we matchen over de streep. Uiteraard vind ik het spijtig voor mezelf én de club dat hij volgend jaar naar Belisia trekt, maar dat is een keuze die hij zelf heeft gemaakt en waarover ik niet hoef te oordelen.”

Fré Van Aerschot: “Eén van de leukere matchen uit deze reeks”

“Ik kijk er wel naar uit. Enerzijds zijn er in deze reeks niet zoveel regioduels. En anderzijds: als we een midweekmatch hebben, dan valt er ook een training weg”, knipoogt Heist-doelman Fré Van Aerschot.

“Nee, het zal zeker een tof matchke worden. En laat ons eerlijk zijn: in deze reeks zijn er niet zoveel leuke matchen. Oké, in FC Luik is er nog veel volk en in Dessel of Thes is er ook veel sfeer, maar zo’n verplaatsing naar Mandel United is toch iets… minder. Waar is de tijd dat we nog tegen Lierse of RWDM aan de bak moesten?”

De voorbije twee matchen verliepen wat atypisch voor ploeg-in-vorm Heist. Zestien matchen op rij verloor het niet, maar recent pakte de ploeg van Jo Christiaens 0 op 6. “Als keeper smaken die acht tegendoelpunten echt heel zuur. Vooral na die match tegen Gent B voelde ik mij heel slecht. Daarom is het goed dat de match tegen Dessel al zo vroeg komt. Dan kunnen we meteen iets goedmaken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER