Van links naar rechts: Caroline Wouters (Groep Kenis), Roel Van Elsacker (schepen voor financiën en personeel), Marc De Cordt (schepen voor mobiliteit), Liesbeth Verstreken (burgemeester) en Joren Van Tendeloo (groep Kenis).© gemeente zoersel

Gemeente stelt twee elektrische deelwagens ter beschikking van inwoners

Zoersel -

Eind vorig jaar lanceerde het gemeentebestuur van Zoersel samen met de Vervoerregio al het project van de deelfietsen. Sinds deze week kunnen inwoners ook op pad met één van de twee nieuwe elektrische deelwagens.

Kristin Matthyssen

Autodelen is een duurzaam en flexibel alternatief voor een eigen wagen. Het vermindert het aantal auto’s, de CO2-uitstoot, de parkeerdruk en de individuele kost voor het gebruik van een wagen.

“Daarom kunnen onze inwoners vanaf nu gebruikmaken van twee deelwagens”, licht schepen van mobiliteit Marc De Cordt (Groen) toe. “We nemen dit initiatief in samenwerking met de autodeelservice van Groep Kenis. Twee wagens van het type Renault Zoë worden ter beschikking gesteld op de parking van ons administratief centrum. Ze zijn 100 % elektrisch en dus ook meteen een milieuvriendelijke mobiliteitsoplossing.”

“Niet alleen de inwoners maar ook onze eigen medewerkers zullen achter het stuur van de deelwagens kruipen”, zegt schepen van financiën Roel Van Elsacker (CD&V). “In plaats van twee nieuwe dienstvoertuigen aan te kopen, gebruiken we dat budget om het deelwagensysteem en de leasing van de elektrische voertuigen te financieren. Op deze manier kunnen we met een beperkte bijkomende kost het project van de deelwagens realiseren en een deel van ons eigen wagenpark vergroenen”

Wie met de deelwagens wil rijden, download de ‘Sharemobility’-app via www.kenisshare.be. Na registratie - houd je rijbewijs en identiteitskaart bij de hand - kan je door je locatie te delen een tijdsslot kiezen.

Je kan de wagen ter plekke opladen.© rr

Plaats van vertrek is de parking van het administratief centrum, Handelslei 167. Hiervoor zijn twee vaste parkeerplaatsen en een laadpaal met twee laadpunten voorzien. Op het einde van je reservering breng je de wagen opnieuw naar de plaats van vertrek. Wie een auto nodig heeft voor meerdere dagen kan één van de wagens dag en nacht reserveren.

De gebruiker betaalt enkel voor het gebruik van de wagen. Een voertuig huren kost 4 euro per uur en 0,27 euro per kilometer. Opladen, onderhoud, omniumverzekering en carwash zijn in de prijs inbegrepen. Er zijn dus geen instap- of abonnementskosten.

Er is een infomoment op woensdag 26 april om 20 uur in lokaal 1.1 van het administratief centrum (Handelslei 167). Inschrijven kan via mobiliteit@zoersel.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners