Ruben Tilborgs.© Koen Fasseur.

Hoogstraten neemt het op tegen Young Reds: “Heel benieuwd tegen welk Antwerp we spelen”

Antwerp en Hoogstraten spelen woensdagavond een inhaalmatch in Eerste Nationale. De heenmatch riep nogal wat vragen op doordat de Young Reds met verschillende spelers uit de A-kern aan de aftrap verschenen. “We gaan daar niet over zeuren. Maar als je op de positie in het klassement staat waarop wij momenteel staan, dan kijk je naar zo’n dingen”, klinkt het bij Hoogstraten-aanvoerden Ruben Tilburgs.

Dries Van Thielen

“Afgelopen weekend tegen Charleroi B stonden er ook een aantal A-spelers op het veld. En ik heb al bij meerdere ploegen gehoord: je kan de beloftes gaan scouten, maar het kan zijn dat er plots een heel andere ploeg voor je opduikt, wat het best moeilijk maakt om ons daarop voor te bereiden. Ach, we gaan daar niet over zeuren. Ze zijn volledig in orde met de regels en we moeten in de eerste plek naar onszelf kijken.”

Het rapport van Hoogstraten tegen de belofteteams is inderdaad allesbehalve top. Nog geen enkele keer kon rood-wit punten pakken tegen een belofteploeg. “Die jongens hebben echt een heel technische bagage. En ook afgelopen weekend lukte het ons niet om ons in de match te knokken. Het is soms wat lastig om dingen te creëren.”

Maar al bij al loopt het in 2023 iets beter voor Hoogstraten. “Na de winterstop valt het geluk al eens wat vaker naar onze kant. En ik denk dat we onze plaats in de rangschikking nu beet hebben. En laat me alvast zeggen dat het nu iets plezanter voetballen is als in de heenronde”, aldus Tilburgs.

Gill Swerts: “Een midweekmatch is goed voor de ontwikkeling van onze jongens”

Afgelopen weekend konden de Young Reds op het nippertje nog winnen van Rupel Boom. Opvallend: rood-wit kon weinig punten pakken tegen ploegen die onder hen gerangschikt stonden. Swerts: “Het klopt dat we tegen de ploegen onder ons te weinig punten hebben gepakt, maar we waren daar zeker niet de onderliggende partij. Daarom was het voor iedereen een opsteker dat we tegen Boom de drie punten thuis konden houden.”

Sommige teams kijken een beetje op tegen de druk die bij zo’n midweekmatch komt te liggen. Is dat ook zo bij de youngsters van RAFC? “Kijk, door de drukke kalender zijn er geen vrije weekends en moet er dus doordeweeks gespeeld worden. Voor onze jongens is dit goed voor hun ontwikkeling: hoe gaan zij om met drie wedstrijden in een week tijd?”

Vorige match was Sam Vines van de partij. Maakt hij opnieuw minuten bij de Young Reds? “Afgelopen weekend heeft hij het alvast fantastisch gedaan. Stelselmatig moet hij minuten maken richting A-ploeg, maar de technische en medische staf bepalen hoeveel hij aankan”, besluit Swerts.

© BELGA

MEER OVER Royal Antwerp FC