© tv

Plannen nieuwe school zorgen voor ophef in Hoboken: “De groene zone behouden is een kwestie van gezond verstand”

Hoboken -

De groene speelzone tussen de Paul Vekemanslaan en de huizen van de Draaiboomstraat in Hoboken is een mogelijke locatie voor een nieuwe campus van basisschool Lucerna. PVDA pleit voor het behoud van het groen. “Het is absurd dat we anno 2023 groene stukken in een stad als Antwerpen nog willen volbouwen”, zegt districtsraadslid Tim Joye.

Belén Knoop

De groene speelzone in de Paul Vekemanslaan in Hoboken is al jaren een populaire plek voor kinderen en gezinnen uit de buurt, vertelt PVDA-districtsraadslid Tim Joye. Naast een speeltuin, is er ook een voetbalveld en speelbos. Op de gemeenteraadscommissie kwam het plan naar boven om op deze plek een nieuwe campus voor basisschool Lucerna te bouwen tot groot ongenoegen van PVDA. “We begrijpen niet waarom het stadsbestuur van N-VA, Vooruit en Open Vld op deze plek zou willen bouwen”, zegt Tim Joye.

© Joris Herregods

Ook de buurtbewoners zijn volgens een bevraging van PVDA tegen de heraanleg. “De voorbije weken hielden we een bevraging bij de buurt,” vertelt Tim Joye. “Van de meer dan zestig buren die we spraken, waren 57 mensen voor het behoud van het groen. In een straal van een kilometer zijn er maar liefst zes basisscholen te vinden. Natuurlijk moet er een oplossing komen voor de Lucerna-school, maar niet op die plek.”

© Joris Herregods

PVDA start alvast een petitie voor het behoud van het groene speelterrein. “Het is een plek voor jongeren om te spelen, de natuur is een rustpunt voor omwonenden, en de grond is een buffer bij wateroverlast. Deze plek behouden is een kwestie van gezond verstand,” zegt Tim Joye.

Voorlopig loopt er nog een onderzoek naar het nieuwe project en is er dus nog geen beslissing genomen over waar de school nu effectief gebouwd zal worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV