© Tom Palmaers

Twee jonge twintigers aangehouden voor diefstal van vier motorfietsen

Mechelen, Bonheiden -

Twee mannen zijn al sinds het voorbije weekend aangehouden op verdenking van de diefstal van enkele motorfietsen in het Mechelse. De raadkamer heeft hun aanhouding dinsdag alvast met een maand verlengd.

Eind vorige week kon de politie twee jonge Mechelaars oppakken als verdachten van vier diefstallen van motorfietsen in Mechelen en Bonheiden. De twee, 21 en 22 jaar oud, zouden met de tweewielers wat gaan joyriden zijn. Minstens een motorfiets zou later zijn teruggevonden in de buurt van het pleintje aan de kerk van de Goede Herder, op de grens van Mechelen en Sint-Katelijne-Waver.

Het is voorlopig onduidelijk of de twee ook de intentie hadden om de motorfietsen of onderdelen ervan te gaan doorverkopen. Beide mannen zijn geen onbekenden voor de politie. De oudste van de twee werd anderhalve week geleden nog veroordeeld tot 18 maanden voorwaardelijke celstraf voor een gewapende overval op een nachtwinkel in Bonheiden. De man had de uitbater van de zaak toen met een machete bedreigd en, samen met een kompaan, geld en sigaretten gestolen.

De oudste blijft aangehouden met een enkelband, de jongste van de twee blijft aangehouden in de gevangenis. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Misdaad Mechelen