© RR

Duffel behaalt hoogste score op Fair-O-Meter

Duffel -

Duffel bevestigt haar titel als Fairtradegemeente via de Fair-O-Meter, de tweejaarlijkse barometer van het lokaal engagement voor een faire wereld. Hiermee maakt Duffel mee deel uit van een Vlaams netwerk van 193 Vlaamse Fair Trade Towns.

Chris Van Rompaey

Fairtradegemeente is een titel die aangeeft dat een gemeente en haar inwoners eerlijke handel, lokale duurzame landbouw en sociale en duurzame rechtvaardigheid een warm hart toedragen en er ook daadwerkelijk werk van maken.

Lokaal bestuur Duffel heeft de Fair-O-Meter ingevuld en daarmee is het engagement als Fairtradegemeente op zes criteria geëvalueerd. Het gaat over het engagement van het gemeentebestuur in samenwerking met lokale winkels en horeca, scholen, bedrijven en organisaties. Daarnaast peilt de Fair-O-Meter ook naar de mate waarin Duffel als gemeente communiceert over het engagement, of er al dan niet een lokale groep van vrijwilligers is die de campagne mee uitbouwt én of er genoeg inspanningen plaatsvinden voor lokale en duurzame voeding.

“We zijn al sinds 2008 een Fairtradegemeente en zijn trots op onze behaalde score, een verbetering tegenover de laatste Fair-O-Meter van 2020. Dit is een prestatie die niet mogelijk zou zijn zonder de vrijwilligers van de Oxfam Wereldwinkel en de Duffelse Adviesraad voor Internationale Solidariteit (DARIS)”, zegt Luc Van Houtven (CD&V), schepen van Lokaal Mondiaal Beleid. (cvr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Duffel