© Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN. “AIs taboe verdwijnt, is het leven niet meer spannend”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Mohan Roelandt (25).

“Ik werk als rots- en watertherapeute. Dat is een vorm van gezinstherapie voor huishoudens die problemen ondervinden met opvoeding. Door middel van beweging helpen we de mensen verder in hun proces naar beterschap. Het is een aanpak die al een aantal decennia meegaat, maar nu stilaan aan bekendheid wint.”

“Op termijn hoop ik als zelfstandige therapeute aan de slag te kunnen gaan. Therapie zoals ik die nu geef combineren met andere passies lijkt me de max. Ik studeer voor sekscounselor en geef ook lesjes paaldansen. Als ik die drie kan combineren, spring ik een gat in de lucht. Ik denk dat mensen er voor open zullen staan. Dat zie je zelfs vandaag al.”

“Paaldansen wordt weleens geseksualiseerd, maar dat is verre van altijd terecht. Het kan mooie processen tot stand brengen. Ikzelf ben bijvoorbeeld beginnen paaldansen als vorm van rebellie tegen mijn ouders. Het bleek de ideale manier om volledig los te breken. Het is een beetje taboe, maar daar houd ik wel van. Als taboe verdwijnt, is het leven niet meer spannend.” (lava)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen