© foto: Anneke Janssen

André Hazes is anderhalf jaar clean en nuchter: “Nooit gedacht dat ik dit zou halen”

André Hazes heeft al anderhalf jaar geen drank of drugs meer aangeraakt. De volkszanger deelt dinsdagochtend op Instagram een foto van de munt die hij kreeg omdat hij achttien maanden clean en nuchter is.

edb

“Het leek me zo tof om te kunnen zeggen ’Ik ben al 1,5 jaar clean en nuchter’. Ik had nooit gedacht dat ik zo’n mijlpaal zou kunnen halen. En dan ineens is het zo ver...”, schrijft de 29-jarige Hazes op Instagram.

Hazes liet in september 2021 weten dat hij al zijn concerten cancelde en zich even terugtrok omwille van een burn-out. Later bleek dat de zanger ook kampte met een drank- en drugsverslaving. In de documentaire André Hazes, die in oktober vorig jaar uitkwam, gaf hij - nadat hij het lang ontkende - toe dat hij tot een jaar eerder verslaafd was. Er was zelfs een moment waarop hij zo hard doorzakte met drank en drugs, dat hij dacht: “Als ik nu niet meer wakker word, vind ik het helemaal prima”. De zanger besloot in 2021 dat hij aan zichzelf moest werken.

Afgelopen weekend maakte hij tijdens de concertreeks Holland Zingt Hazes zijn comeback op het podium. Backstage vertelde de zanger aan het magazine Privé dat hij zo blij als een klein kind was dat het allemaal goed was verlopen. “Ik voel mij beter dan ooit. Was ik voorheen bang om op te moeten treden, dat was nu het tegenovergestelde. Ik had er zoveel zin in. Daar schrok ik eigenlijk wel van. Ik heb het mijzelf vroeger altijd enorm moeilijk gemaakt. We hebben ook niets aan het toeval overgelaten. Mijn therapeuten uit Spanje heb ik over laten komen, zodat ze in de gaten konden houden of alles goed ging. En dat was gelukkig zo.”

LEES OOK. André Hazes geeft verslaving toe in documentaire: “Als ik nu niet meer wakker word, vind ik het helemaal prima”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER