Archiefbeeld.© RR

Fietsendief gevat door tip van buurtbewoner: “Verdachte verbleef illegaal in ons land”

Antwerpen -

De Antwerpse politie kreeg maandagnamiddag een melding binnen van een man wiens fiets was gestolen in de Provinciestraat. Door de tips van een buurtbewoner kon een interventiepatrouille zicht krijgen op de fiets die, samen met een heleboel andere fietsen, in een tuin stond. De verdachte bleek illegaal in ons land te verblijven en werd gearresteerd.

(alya)

Een man heeft maandagnamiddag de politie verwittigd omdat een tracker zijn gestolen fiets had opgemerkt in de Provinciestraat. Een interventiepatrouille kon dankzij een behulpzame buurtbewoner zicht krijgen op de fiets. Deze stond in een tuin, samen met nog een twintigtal andere fietsen.

“Minstens één van deze fietsen kon de politie meteen linken aan een aangifte van een fietsdiefstal”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “De persoon die de fietsen in de tuin had gestald, verklaarde dat hij de tweewielers had aangekocht op straat en na herstelling verkocht.”

De man in kwestie bleek illegaal in ons land te verblijven en werd gearresteerd. Er werd een pv opgemaakt voor heling. Het onderzoek wordt voortgezet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners