Sinds februari heeft auteur Erik Vlaminck zijn nieuwe roman ‘Iconen’ uit.© Philippe Swiggers

Auteur Erik Vlaminck komt naar Herseltse bib: “Als performer kruipt hij in de huid van zijn personages”

Herselt -

Auteur Erik Vlaminck is op donderdag 23 maart te gast in de bibliotheek van Herselt. Enkele van zijn bekende romans zijn Suikerspin, Brandlucht en Een berg mens onder witte lakens. Sinds februari ligt zijn nieuwe roman Iconen in de rekken.

Kristof Van Rompaey

Met zijn columns Brieven van dikke Freddy, waarin hij de problematiek van de armoede in Vlaanderen aankaart, maakt Erik Vlaminck al meer dan 25 jaar ophef. In zijn nieuwe roman Iconen confronteert hij zijn lezers met de rauwe realiteit van een Vlaamse psychiatrie van vijfenveertig jaar geleden. “Hij vertelt met veel humor over de meest ernstige situaties”, luidt het. “Je reist met hem mee door de Kempen van toen, langs kroegen en kermissen. Je passeert koffietafels, schone kamers, verborgen armoede, landlopers en nog veel meer.”

In Herselt vertelt de auteur over het ontstaan van zijn boeken, leest hij voor en kruipt hij als performer in de huid van zijn personages. Hij gaat ook graag de dialoog met het publiek aan. De samenkomst is een initiatief van de bib met steun van Avansa Kempen en vindt plaats van 20 tot 22u. Deelnemen kost 5 euro, een consumptie inbegrepen. Met een vrijetijdspas krijg je 50% korting. Plaatsen reserveren kan via de bib, telefonisch of online.

webshop.herselt.be, bibliotheek@herselt.be, 014.53.90.58

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners