Wendy, links vooraan, werd voorzitter van de Belgische Kicker Federatie.© RR

Belgische Kicker Federatie vindt onderdak op het Borsbeekse fortdomein: “We bouwen er een trainingscentrum uit”

Borsbeek -

De Belgische Kicker Federatie zal een van de verenigingen zijn die het oude gebouw van kunstacademie Academia gaat betrekken. De federatie wil er geregeld evenementen rond tafelvoetbal organiseren.

Filip Spoelders

Met de Borsbeekse Wendy Huybrechts heeft de gemeente uiteraard een link met de sport. Wendy staat zelf aan de top van het tafelvoetbal terwijl ze bondscoach van de juniores is. Ondertussen is ze aangesteld tot voorzitter van de Belgische Kicker Federatie die begin dit jaar werd opgericht.

De oude Academia krijgt Borsbeekse verenigingen over de vloer.© Filip Spoelders

Aangezien de gemeente nog renovatiewerken wenst uit te voeren in het gebouw op het fortdomein staat de juiste datum van de opening nog niet vast, maar Wendy hoopt er snel aan de slag te gaan. “We gaan op deze locatie een trainingscentrum uitbouwen voor de huidige spelers maar ook voor iedereen die competitief of puur voor het plezier wil kickeren. Er zullen wekelijks trainingsavonden of kleine toernooien georganiseerd worden.”

Ook grotere toernooien, zoals de nationale teamcompetitie en internationale toernooien, zullen doorheen het jaar naar Borsbeek kunnen komen.

Door de verhuis van Academia naar zijn nieuwbouw naast het oude gebouw creëerde de gemeente ruimte voor lokale verenigingen. Ook DocC, jeugdhuis Tuitvlugt, de KLJ en het Gemeentelijk Feestcomité kunnen binnenkort verhuizen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Borsbeek