© BELGA

Man bespiedt ex-vrouw vanuit tuin buren: “Hij kon relatiebreuk niet verkroppen”

Hulshout, Heultje -

Een zestiger uit Heultje (Westerlo) riskeert een voorwaardelijke celstraf van zestien maanden voor de aanhoudende belaging van zijn ex-partner uit Hulshout. De man bespiedde zijn ex zelfs vanuit de tuin van haar buren.

R.W. uit Heultje stond terecht voor verregaande belaging van een vrouw waarmee hij een jarenlange relatie had. De man kon maar moeilijk verkroppen dat de vrouw in augustus 2018 een punt zette achter de relatie. Tot en met december 2021 volgde volgens het Openbaar Ministerie het ene incident na het andere. “De beklaagde bleef haar maar bellen en berichtjes en kaartjes sturen en hij ging ook langs bij haar appartement”, zei openbare aanklager Patti Broeckx. “In juni kreeg de man zowel een contact- als straatverbod maar dat had geen effect. Op 11 februari 2021 meldde een buurvrouw van het slachtoffer dat er voetafdrukken in de composthoop van haar tuin stonden. Ze had ook al een man zien staan in haar tuin. Het bleek te gaan om de beklaagde, die in december 2021 opnieuw was opgedoken in die tuin. Dit moet echt stoppen.”

De procureur vroeg om W. een voorwaardelijke celstraf van zestien maanden op te leggen. De verdediging pleitte voor probatie-opschorting. “Zijn ex was diegene die alles voor hem deed. Na de breuk had hij niemand meer”, stelde zijn advocaat. “Sinds eind 2021 zijn er geen nieuwe feiten meer gepleegd.” Vonnis op 17 april. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Hulshout