© RR

Gemeente Ravels lanceert Welzijnscafé met avond over dementie

Ravels -

Het gemeentebestuur maakt thema’s rond zorg en welzijn bespreekbaar tijdens het nieuwe Welzijnscafé. Dat vindt een aantal keer per jaar plaats in het CADO. Tijdens de eerste editie is dementie-expert Liesbeth Van Eynde te gast.

“Dementie is meer dan vergeten, verstrooidheid of niet op iemands naam kunnen komen”, klinkt het bij het Ravelse gemeentebestuur. “De symptomen maken het alledaagse functioneren geleidelijk aan moeilijker. Dat kan gepaard gaan met veranderingen in het gedrag, bijvoorbeeld snel boos worden.”

Hoe dat komt en hoe er best op gereageerd kan worden, vertelt Liesbeth Van Eynde op donderdag 13 april vanaf 19u in dagverzorgingscentrum CADO in de Weeldestraat in Weelde (Ravels) tijdens het eerste Welzijnscafé. Van Eynde is coördinator en dementie-expert bij het Turnhoutse expertisecentrum Tandem. Ze geeft de aanwezigen handvatten die helpen in de communicatie en om gepast om te gaan met veranderend gedrag.

Verder is er tijd voorzien om vragen te stellen. In de warme en huiselijke sfeer van het CADO kunnen bovendien ervaringen uitgewisseld worden met lotgenoten. De toegang tot het Welzijnscafé is gratis maar inschrijven bij gemeentelijk gezondheidscoördinator Katrin Stoffels via katrin.stoffels@ravels.be of 014 46 24 02 is wegens het beperkt aantal deelnemers verplicht. (woad)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners