Team Picard in de winkel die helemaal vernieuwd wordt binnenkort. — © rr
Juwelierszaak Picard viert 25-jarig bestaan en gaat verbouwen
Juwelierszaak Christiaan Picard, vooral bekend om haar juwelen- en horlogecollectie, bestaat 25 jaar. Om dat te vieren en om de trouwe klanten te bedanken, zet Picard de deuren open tot en met 18 maart. Iedereen is welkom en kan genieten van een hapje, drankje en de speciale opendeurdag-korting.
In 1998 startte Christaan als jonge ondernemer zijn juwelierszaak in hartje Sint-Antonius. Het team breidde al snel uit en de winkel verhuisde naar een groter pand. Vandaag kan je bij Picard terecht voor betaalbare luxehorloges en de betere sieraden. “Naast het verkopen, onderhoud en herstellen van juwelen en horloges, maken we ook juwelen op maat. Sieraden ontwerpen en maken is iets bijzonders: een juweel legt vaak een moment, verhaal of herinnering vast en heeft voor de klant een emotionele betekenis”, zegt Picard. “Om volledig te voldoen aan de persoonlijke verwachtingen, maken we eerst 3D-tekeningen en een 3D-print van ons ontwerp. Als de klant helemaal tevreden is, maken we vervolgens het juweel met de beste materialen en afwerking.”
Christiaan Picard is zelf ook een horlogefreak. — © rr
Picard heeft de juwelen- en horlogemarkt de afgelopen 25 jaar sterk zien veranderen. “Op een gegeven moment is de modewereld ook sterk gaan inzetten op sieraden. Van modeketens tot gerenommeerde kledingmerken: allemaal verkopen ze nu juwelen.”
Toch is er volgens Picard een groot verschil in kwaliteit en afwerking. “Wij kiezen bewust voor verschillende kwaliteitsmerken. Italië is bijvoorbeeld hét juwelenland bij uitstek. In de buurt van Firenze zitten de beste designers en ateliers. Maar ook onze Belgische merken zijn top.”
Ook de digitalisering heeft de markt veranderd: mensen kopen vaker online. “We hebben geïnvesteerd in een webshop, maar het gros van onze klanten verkiest toch persoonlijk contact in de winkel. Maar de grootste verandering was misschien wel de komst van de smartwatch. Iedereen wilde er één. En zo werd het uurwerk rond de pols terug populair. Mensen kiezen ook niet meer voor één horloge: ze wisselen afhankelijk van de gelegenheid. Je hebt bijvoorbeeld een uurwerk om te sporten, een mechanisch uurwerk voor chique gelegenheden of één voor dagelijks gebruik.”
Verzamelaars horloges
Een deel van Picards klanten zijn echte horlogeverzamelaars. Ze zijn gepassioneerd door uurwerken, de techniek, de afwerking. Meestal zijn het mannen. “Ik deel persoonlijk die passie voor horloges wel. Daarom neem ik elk jaar een aantal gepassioneerde klanten mee naar de Frederique Constant-fabriek in Zwitserland of nodig ik verzamelaars uit voor een speciale avond in de winkel.”
Christiaan Picard naast een horloge van Frederique Constant. — © rr
Picard wil zich de komende jaren blijven specialiseren en focussen op kwaliteitsproducten. Op 16 mei starten de verbouwingswerken. “We verhuizen dan tijdelijk een beetje verderop naar het voormalige Fintrokantoor in de Handelslei 66. In de tweede week van juli ontvangen we onze klanten graag in de vernieuwde winkel aan de Handelslei 6.”
Hoofdpunten
Meisje (3) in levensgevaar naar ziekenhuis na incident in Brasschaat, omstandigheden enorm onduidelijk
Moet nieuw extern orgaan beslissen over lonen van onze politici zoals De Croo voorstelt? “Alles ligt er en soms al heel lang. Voer het gewoon uit”
Voor het eerst weer een Vlaming: Itegemse militair Bart wint ‘Big Brother 2023’ en krijgt 73.338 euro
Mechelaar Willem (10) was de jongste wielertoerist in de Ronde: “Een spandoek met mijn naam? Hoeft niet per se”