© ISOPIX

Eerste stadionverbod voor online racisme in Engeland: man die Brentford-spits bejegende mag drie jaar geen wedstrijd bijwonen

De man die voetballer Ivan Toney van Brentford op sociale media racistisch beledigde, is de komende drie jaar in geen enkel voetbalstadion in het Verenigd Koninkrijk meer welkom. Dat meldt de club uit de Premier League. Het is de eerste keer dat op basis van een nieuwe wet een stadionverbod in werking treedt na online racisme.

Bron: BELGA

De 24-jarige Antonio Neill stuurde het bericht in oktober vorig jaar via Toney’s Instagram-pagina. De speler deelde deze boodschap publiekelijk, wat aanleiding gaf tot een politieonderzoek. Neill pleitte op 25 januari in Newcastle schuldig aan het versturen van dit beledigende bericht. Maandag kreeg hij een gevangenisstraf van vier maanden met uitstel (gedurende twee jaar) en een verbod van drie jaar om voetbalwedstrijden in Engeland bij te wonen.

Het verbod geldt voor de vijf hoogste voetbalcompetities in Engeland en voor de thuiswedstrijden van de Engelse nationale ploeg. Hij mag ook niet naar het buitenland reizen om internationale vriendschappelijke wedstrijden, kwalificatiewedstrijden en toernooien bij te wonen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal