Afgescheurden Vlaams Belang stichten nieuwe partij Vrij Volks Malle (VVM)

Malle -

Vrij Volks Malle, kort VVM, is een nieuwe politieke beweging in Malle die mee opkomt bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2024.

Tom Lauryssen (Oostmalle) richt samen met Gert Gorremans (Westmalle) deze nieuwe beweging op. Gert en Tom zijn voormalige bestuursleden van Vlaams Belang Malle. Tom Lauryssen zetelt sinds enkele maanden als onafhankelijke in de gemeenteraad. Gert Gorremans zal de taak van voorzitter op zich nemen. Ook Ellen Lauwen, lid van BCSD, steunt de partij net als enkele andere ex-leden van VB Malle.

“We willen meer politieke dialoog forceren in onze gemeente. Onder de vlag van Vlaams Belang was dat altijd een moeilijk verhaal”, klinkt het in een persmededeling. “De naam spreekt voor zich, ‘vrij’ omdat we een vrije partij willen zijn en de burgers een vrije mening willen geven in vraag en aanbod en ‘volks’ omdat deze nieuwe beweging voor iedereen toegankelijk hoort te zijn. We willen ons openstellen voor het Malse volk. Onze bedoelingen zijn om met de volgende verkiezingen zeker onze stempel te drukken en eventueel mee te kunnen te besturen.”

VVM wil de burgers helpen en ondersteunen met allerlei vragen en problemen die zich stellen in Malle. VVM heeft een eigen Facebookpagina waarop je informatie vindt.

Pieter van Boxel, die eerder al eens een eigen partij (LVB, later SVF) stichtte nadat hij uit het Vlaams Belang was gestapt, laat weten dat hij niet betrokken is bij Vrij Volks Malle. Maar hij juist het wel toe. “Ik denk dat Tom meer kans heeft op slagen. Ik roep mijn toenmalige medestanders van SVF dan ook graag op om het initiatief van Tom alle kansen te geven. Wie nog actief wil zijn bij dit mooie alternatief raad ik aan om zich bij Tom aan te sluiten. Die oproep wil ik immers ook doen naar mijn kiezers. Het waren maar 200 kiezers bij de jongste verkiezingen, maar het kan voor Tom wel een extra zetel opleveren”, aldus Van Boxel, die zelf voorlopig geen politieke terugkeer wil maken maar zijn focus op zijn gezin en hond houdt.

(kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners