De kraampjes van de jaarmarkt worden dit jaar opgesteld in de Kerkhofstraat en de Kloosterstraat.© Gemeente Retie

Inwoners en cafébazen mogen gerust zijn: jaarmarkt gaat door

RETIE -

Vorig jaar was er nog een petitie nodig om de jaarmarkt te kunnen laten plaatsvinden. Dit jaar is er geen discussie: op maandag 20 maart worden de Kerkhofstraat, de Kloosterstraat en een deel van de Markt in Retie volledig verkeersvrij gemaakt en exclusief voorbehouden voor kraampjes en terrassen. De jaarmarkt gáát door.

Eddy Meulemans

Er zijn maar weinig gemeenten in Vlaanderen waar de jaarmarkt zo leeft als in Retie. Elk jaar op de derde maandag van maart nemen jong en oud in Retie collectief vrij om met vrienden en familie over de markt te lopen en… achteraf een koffie of iets sterkers te drinken in de lokale cafés.

Facebook-actie

Toen het gemeentebestuur vorig jaar omwille van corona overwoog om de jaarmarkt voor het tweede jaar op rij af te gelasten, werd zelfs prompt een Facebook-actie gelanceerd. De respons was zo overweldigend dat het schepencollege niet veel later besliste om het evenement alsnog te laten doorgaan.

Dit jaar worden de kraampjes van de jaarmarkt opgesteld in de Kerkhofstraat en de Kloosterstraat. Tussen 6u en 15u wordt het doorgaand verkeer vanuit Arendonk en Mol-Postel daarom omgeleid via de Hovenstraat. (ema)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners